A rendező telefonján szunnyad a Babylon rövidebb verziója

189 perc helyett az a változat “mindössze” kétórás.

Damien Chazelle filmje, a Babylon az év egyik legnagyobb kasszasikerének ígérkezett, mégis pusztán 5,3 millió dolláros bevétellel nyitott a karácsonyi hétvégén, miközben a gyártási költése 80 millió dollár fölött volt. 

A szakértők szerint nyitóhétvége gyér bevétele a film hosszának is köszönhető, hiszen a Babylon játékideje három óra kilenc perc. Ám most kiderült, hogy van a Babylonnak egy sokkal rövidebb, és lényegesen költséghatékonyabb változata is. Igaz, a kétórás verzió csak Chazelle okostelefonján található.

A Kaliforniai álom Oscar-díjas rendezője elárulta, hogy

úgy készült a forgatásra, hogy náluk, a hátsó kertben próbálták el a filmet.

Ezen mindössze két színész, Diego Calva (aki az asszisztensből lett producert, Manny Torres-t alakítja) és Chazelle felesége, Olivia Hamilton (Ruth Adler rendezőt játssza) vett részt.

A Babylon az 1920-as években játszódik, és a filmkészítés azon korszakát mutatja be, amikor a némafilmet felváltotta a hangos film. A sztárokkal teleszórt (Margot Robbie, Olivia Wilde, Brad Pitt, Tobey Maguire) alkotásnak azonban egyelőre nem túl jó a kritikai fogadtatása, a legtöbben egy harsány, hangos, kusza, rajzfilmszerű kavalkádnak tartják.

A Babylon 2023. január 19-től látható a hazai mozikban.

(via Variety)