A Stranger Thingsből és az Eufóriából érkeztek A halál 1000 arca-remake főszereplői

A kulthorror új verziójában Barbie Ferreira és Dacre Montgomery, azaz az Eufória című HBO-sorozat Kat Hernandeze és a netflixes Stranger Things című széria Billy Hargrove-ja lesz látható.

Ahogy arról korábban már írtunk, az 1978-as A halál 1000 arca remake-jét a Netflixen megtekinthető 2018-as pszichothriller, a Webkamera (Cam) alkotói, Isa Mazzei forgatókönyvíró és Daniel Goldhaber forgatókönyvíró-rendező jegyzik, akik a XXI. század szűrőjén át akarják újrafogalmazni a korábban ábrázolt borzalmakat.


Az eredeti áldokumentum-/horrorfilm gyakorlatilag semmi másról nem szól, mint hogy emberek és állatok különböző módon meghalnak, jó másfél órán keresztül. Habár a jelenetek nagy része megrendezett, a film a maga idejében különösen életszerűnek és brutálisnak számított, így több országban be is tiltották. A nyolcvanas évekbeli VHS-megjelenés során azonban kultikussá vált: ahol hivatalosan nem jelenhetett meg, ott kézről kézre jártak a másolt kazetták, és a mű több folytatást is megért.

Goldhaberék verziója az online világ sötét oldala felől, sztoriba ágyazva ragadja meg az eredeti alkotás öncélú halálleltárát. Az új változat főhőse egy súlyos traumából frissen felépült nő (minden bizonnyal Ferreira), aki egy nagy videómegosztó moderátoraként a feltöltött erőszakos videókat tiltja. Egy nap ráakad egy csatornára, ahol az eredeti film haláleseteit reprodukálják – a kérdés az, hogy ezek fake videók, vagy valakik tényleg gyilkosságokat követnek el?

Forrás: Emma McIntyre / WireImage / Getty Images és Jeff Kravitz / FilmMagic / Getty Images


Azt még nem tudni, Dacre Montgomery kit játszik majd a remake-ben – mi arra tippelünk, hogy egy olyan karaktert, aki segít a főhősnőnek a nyomozásban. Barbie Ferreirát egyébként korábban az Eufórián kívül a Nemterhesben és a Nemben láthattuk, Montgomery pedig a Stranger Things mellett az Elvisben is szerepelt. Mivel a Netflix sorozatában negatív karaktert formált meg, arra is van esély, hogy az új A halál 1000 arcában esetleg a snuff horrorok mögött álló figurát fogja játszani.


(via The Hollywood Reporter)