A szexjelenet, ami megváltoztatta Reese Witherspoont

Arra inspirálta, hogy "a változás ügynöke" legyen.

Nem tartozik a thriller műfajának klasszikusai közé az 1996-os Rettegés, de legalább egy emlékezetes jelenet van benne: amikor Reese Witherspoon karaktere Mark Wahlberggel hullámvasutazva elélvez.

Ez a jelenet Witherspoont az elmondása alapján arra inspirálta, hogy "a változás ügynöke" legyen.

A Harper's Bazaarnak nyilatkozva a színésznő elmesélte, hogy nem volt beleszólása a jelenetbe.

Nem volt benne a forgatókönyvben konkrétan, hogy ez fog történni, szóval szerintem a rendező maga találta ki, és aztán megkérdezte tőlem a forgatáson, hogy elvállalnám-e, én pedig nemet mondtam."

A forgatás idején 19 éves Witherspoon végül testdublőrt kért a derék alatti képsorokhoz.

7 jelenet, amit nem voltak hajlandók leforgatni a színészek

Van, aki egy zeneszám, van, aki a vallása miatt, de olyan is van, aki nem volt hajlandó felrúgni egy kutyát.

Amikor Reese Witherspoon nemet mondott

 

A színésznő azt mondta, hogy "nem traumatizálta" a jelenet, de meghatározó volt számára.

„Megértettem, hogy hol a helyem a filmkészítés rangsorában. Ez is egy olyan történet, ami arra késztetett, hogy a változás ügynöke legyek, olyasvalaki, aki talán jobb vezetői pozícióban lehet ahhoz, hogy női szemszögből meséljen történeteket a férfi szemszög helyett."

A színésznő 2016-ban alapította meg a Hello Sunshine produkciós céget, és rendszeresen felszólal fontos társadalmi ügyekben. A Harvey Weinstein-ügy kirobbanása után elmesélte, hogy tizenhat éves korában egy rendező szexuálisan zaklatta és bántalmazta. Ugyanebben az interjúban arra is kitért, hogy a vele történt családon belüli erőszak motiválta és ihlette, amikor létrehozta a Hatalmas kis hazugságok című sorozatot, aminek ő az egyik producere és az egyik főszereplője is.

Via: Uproxx