A Szikla odacsapott, máris megoldódott a viaszszobor-probléma

A párizsi Musée Grévin viaszmúzeumban kiállított szobor nem volt valami élethű, mivel lényesen fehérebb volt, mint a szamoai származású színész.

Mint arról korábban mi is írtunk, Dwayne Johnson párizsi viaszmása nem sikerült valami élethűre, és ennek többen is hangot adtak. Az egyik ilyet, melyben James Andre Jefferson Jr. nevű komikus teszi szóvá a szobor szembetűnő hibáját, a színész is megosztotta. A múzeum munkatársai 24 órával az közösségi médiában végigfutó felháborodás után már újra is alkották a szobor kinézetét.

Egy alapos olajfestésnek köszönhetően kissé sötétebb bőrtónust kapott,

ám a kertvárosi apukát idéző öltözete megmaradt.

az előzmények

Szétfikázták Dwayne Johnson viaszszobrát, így a Szikla nem tűrhetett tovább

Változtatásokat kér a sztár a párizsi Musée Grévin viaszmúzeumban kiállított szobrán, miután egy komikus szanaszét alázta a viaszbábot.

Tovább

 

A múzeum munkatársainak tetszett a Szikla reakciója, aki még azt is megjegyezte, hogy ha Párizsban jár, majd megiszik magával egy kávét. Berecz Veronique, a múzeum PR-vezetője azzal indokolta a szobor kinézetét, hogy az alkotók sosem találkoztak személyesen Dwayne Johnsonnal.

„Sajnos sosem találkoztunk Dwayne Johnsonnal, ezért több fotót is felhasználtunk, ám mint kiderült, ezek nagyon trükkös fényképek, mivel a színész bőrtónusa mindegyiken más árnyaltú, a megvilágítástól függően. A szobrásznak minden alkalommal meg kell határozni a pontos arcformát és testalkatot, ám ha nem találkozunk személyesen a modellel, akkor ez elég nehéz.”

A Szikla szobrához egy hasonló testalkatú modellt kerestek, ami nem volt egyszerű, hiszen egy közel kétméteres valakit kellett találni hatalmas izmokkal – végül egy konditeremben leltek rá a megfelelő emberre.

(via Variety)