A Titanic sztárja lesz Marlon Brando

Billy Zane egy független filmben kelti életre a néhai színészlegendát.

A Waltzing with Brando Bernard Judge építész memoárján alapul, amit a férfi arról az 1969 és 1974 közötti időszakról írt, amikor egy nagyszabású közös projektbe vágott az akkori világ legnagyobb sztárjával.

Brando 1974-ben. Forrás: Tom Wargacki / WireImage / Getty Images

 

Az önéletrajzi írás azt meséli el, hogyan rángatta el Brando az idealista Los Angeles-i építészt stabil egzisztenciájától, és győzte meg róla, hogy alakítsanak át egy kis, lakhatatlan tahiti szigetet földi paradicsommá, azaz a világ első ökológiailag tökéletes „menedékévé”.

A természettel összhangban való élést célul tűző projekt mellett ez volt az az időszak Brando életében, amikor olyan szerepeket játszott el, mint A keresztapa vagy Az utolsó tangó Párizsban főhősei, így ha az alaphelyzet (a sztár és építésze közös élete a világtól távol, ahogy a lehetetlen terven dolgoznak) esetleg nem lenne elég érdekes, a forgatásokra való felkészülés bemutatása minden bizonnyal minden rajongót érdekel.

Billy Zane. Forrás: Jason LaVeris / FilmMagic / Getty Images

 

A film írója és rendezője Bill Fishman lesz, a negyvenes évei végén járó Brandót pedig a Halálos nyugalomból és a Titanicból ismert Billy Zane fogja megformálni. Ők ketten egyébként dolgoztak már együtt: közös munkájuk a magyarul Jessie Lee bosszúja, illetve A banda címen is ismert 1993-as western, a Posse, aminek Fishman az egyik producere volt. Habár a Brando-film többi színésze még nem ismert, a forgatás még az idén elkezdődik.


(via Variety)