Adam Drivernek jól áll az olasz, és Penélope Cruz is

Végre megérkezett az első előzetes Michael Mann Ferrari című életrajzi filmjéhez, amelyben a "Star Wars"-sztár "A Gucci-ház" után ismét egy olasz férfit, ezúttal az egykori autóversenyzőt, a neves sportkocsigyártó Enzo Ferrarit formálja meg.

A Szemtől szemben és Az utolsó mohikán rendezője alkotásában – amely nyolc év kihagyás után az első nagyjátékfilmje – Brock Yates autósport-újságíró 1991-es életrajzi műve alapján dolgozott. A sztori 1957 nyarán indul, amikor a Driver által alakított volt Forma-1-es pilóta feleségével közösen alapított cége a csőd szélére kerül.

Ezzel párhuzamosan Ferrari és a Penélope Cruz által játszott felesége, Laura viszonya is megromlik, kisfiuk tragikus elvesztése és amiatt, hogy

bekerül a képbe egy szerető, a Shailene Woodley által megformált Lina Lardi.


Az elkeserítő helyzetben viszont a főhős úgy dönt: ahelyett, hogy feladná, inkább kockáztat még egy utolsót, és mindent egy lapra tesz fel a Mille Miglia nevű veszélyes terepversenyen. A most nyilvánosságra hozott előzetesben láthatjuk ezenkívül több korábbi életszakaszában is a férfit (például kisfiúként, első biciklijével), szóval az életrajzi film flashbackek segítségével minden bizonnyal több évtizedet mutat majd be.

A rendkívül hatásos trailerben egyébként egészen az utolsó pillanatig egyetlen párbeszéd sem hangzik el, ahogy más élőbeszédet sem hallhatunk, csupán a száguldó versenyautók zaját, némi alákevert zenével. Majd a csúcsponton Driver Enzo Ferrarija annyit mond:

„ha beszállsz egy autómba, a győzelembe szállsz be”.

Ahogy arról ebben a korábbi cikkünkben már beszámoltunk, a Ferrari a jelenleg zajló Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be, mielőtt december 28-án a magyar nézők is láthatnák.


(via EW.com)

 

Mi minden lesz még Velencében?

Ez a 10 legjobban várt velencei film

David Fincher, Michael Mann, Sofia Coppola és Yorgos Lanthimos is itt mutatja be új produkcióját.

Tovább