Al Pacino és John Travolta beleássa magát a Kennedy-gyilkosságba

David Mamet thrillerében Viggo Mortensen, Shia LaBeouf és Courtney Love is szerepel.

15 éve rendezett utoljára mozifilmet a veterán David Mamet, aki íróként olyan filmeket jegyez, mint A postás mindig kétszer csenget, Aki legyőzte Al Caponét, Amikor a farok csóválja…, a Hannibal vagy a saját Pulitzer-díjas drámájából adaptált Glengarry Glen Ross, amelyet rendezőként is jegyez.

Új filmjét ősszel kezdi forgatni Assassination (Merénylet) címmel. A sztori 1963-ban, „a szervezett bűnözés elleni döntő igazságszolgáltatási tárgyalás idején játszódik, amikor a chicagói maffia feje elrendeli John F. Kennedy elnök meggyilkolását, halálos összeesküvést szítva, miközben egy nemzet sorsát is megváltoztatja".

A film a maffia szemszögéből mutatja be a merényletet megelőző két napot, és ebben a verzióban a chicagói maffiakirály, Sam Giancana rendelte meg a bérgyilkosságot, hogy bosszút álljon JFK-n, amiért az hátat fordított a maffiának, azok után, hogy segítettek a megválasztásában. A film forgatókönyvének megírásakor Nicholas Celozzi állítólag az 1975-ben meggyilkolt nagybátyjától, Giancanától merített ihletet. A maffiaszálas összeesküvés-elmélet egyébként az Oliver Stone-féle 1991-es filmben is komolyan felmerült.

A főbb szerepeket Al Pacino, Viggo Mortensen, John Travolta, Shia LaBeouf, Rebecca Pidgeon és Courtney Love alakítják. A film operatőre az Oscar-díjas Robert Elswit (Beépített hiba, Vérző olaj) lesz.

Via: The Filmstage