Al Pacino lesz Lear király a legújabb Shakespeare-adaptációban

Ugyanazzal a stábbal forgatja le, akikkel a 2004-es A velencei kalmárt.

Hivatalos: Al Pacino lesz Lear király abban a Shakespeare-adaptációban, amit a 2004-es A velencei kalmár rendezőjével, Michael Radforddal forgatna majd le. A producer Barry Navidi lesz, aki szintén dolgozott már ugyanezzel a színész-rendező párossal A velencei kalmár idején.

Al Pacino a saját rendezésű Shakespeare-filmjében, az 1996-os Richard nyomában egyik jelenetében

 

Radford egy hivatalos sajtótájékoztatón beszélt az új adaptációról, ami szöveghűen idézi majd meg Shakespeare eredeti Lear királyát, de egyúttal nagyon látványos és naturalisztikus lesz.

Lear király az a szerep, amit minden színész el akar egyszer játszani az életben. Al már nagyon régóta játszadozott ezzel a gondolattal. A velencei kalmár Shylockja csak öt jelenetben szerepelt, Lear viszont ott van mindegyikben. Ez roppant nagy munka, de szerintem Pacino meg fog vele birkózni, mert borzasztóan tehetséges színész!

A Lear király Shakespeare egyik leghíresebb és legösszetettebb drámája, amiben az idős címszereplő fokozatosan megőrül, ahogy lemond a három lánya javára a koronáról és szétosztja közöttük az országát (bár azt egyelőre nem tudni, kik lesznek a filmváltozatban a lányai). Lear királyt korábban olyan híres színészek is eljátszották már, mint Laurence Olivier, Orson Welles és Sir Ian McKellen. Al Pacino állítólag már vagy 10 éve szeretne egy saját moziverziót a drámából. (via Independent)