Andy Serkis elkotyogott néhány dolgot az új Batman-filmről

Az Alfrédot alakító sztár már leforgatta a jelenetei felét, amikor beütött a koronavírus, és leállt minden.

Régóta tudni lehet már, hogy A Gyűrűk Ura- és a Majmok bolygója-filmek (valamint a King Kong és a Fekete Párduc) sztárja, Andy Serkis alakítja a Robert Pattinson-féle Batman-filmben Bruce Wayne hűséges komornyikját, Alfréd Pennyworth-öt. Az 56 éves angol színész saját bevallása szerint már felvette Alfréd jeleneteinek felét Matt Reeves rendezővel, amikor márciusban félbe szakadt a forgatás a világméretű koronavírus-járvány miatt. Újságírói kérdésre, miszerint a szimplán csak The Batman, vagyis A Denevérember címen futó film valóban sötétebb és búskomorabb lesz-e, mint a korábbi Batman-filmek, Serkis ezt válaszolta:

Azt mondanám, hogy ez nem is áll olyan messze az igazságtól.
Andy Serkis a Brit Filmakadémia díjával pózol a londoni Royal Albert Hallban megrendezett gálaünnepségen, 2020. február 2-án (fotó: Lia Toby/Getty Images)

 

A színész emellett azt is elárulta, hogy az új Batman leginkább Bruce Wayne és Alfréd kapcsolatára fókuszál majd:

Nagyon sok ki fog derülni erről az érzelmi kötelékről... Igazából ez lesz a film középpontjában. Matt [Reeves] igazán remek forgatókönyvet írt. Gyönyörű film lesz.

A rendező korábban azt nyilatkozta, hogy ezúttal nem egy sokadik eredetfilmet akar forgatni Batmanről, hanem azt a történetet szeretné bemutatni, hogyan lesz felnőtt Bruce Wayne az, akinek a korábbi filmekből megismertük. Reeves szándéka szerint ezúttal sokkal inkább előtérbe kerül majd Batman detektív oldala, és az ellenfelei is földhözragadtabbak lesznek (ellentétben a Ben Affleck-féle Batmannel, aki Wonder Woman, Aquaman és Superman oldalán legutóbb már repkedő árnyéklényekkel verekedett). Az ügyeletes főgonosz ezúttal a Pingvin, akit Colin Farrell alakít, de felbukkan majd Rébusz (Paul Dano) is. Zoë Kravitz az új Macskanő, Jeffrey Wright az új Gordon felügyelő, John Turturro az új Carmine Falcone, Peter Sarsgaardot pedig Gotham főügyészeként láthatjuk majd a tervek szerint 2021 nyarán mozikba kerülő filmben. (via The Independent)