Angelina Jolie mesehősöket nevel

A zseniális alapötletre épülő, varázslatos Come Away-ben az Oscar-díjas sztár oldalán olyan színészek tűnnek fel, mint Michael Caine, David Oyelowo vagy a Négy esküvő és egy temetésből ismert Anna Chancellor. Nézd meg az előzetest!

Furcsa, hogy Hollywoodban eddig még senkinek sem jutott eszébe crossovert készíteni az Alice Csodaországban és a Pán Péter főhőseivel a középpontban, pedig zseniális ötlet – amit most Brenda Chapman rendező valósított meg, aki fekete öves meseszakértő, hiszen olyan filmeket jegyez, mint az Egyiptom hercege és a Merida, a bátor (direktorként) vagy az 1991-es A szépség és a szörnyeteg, az 1994-es Az oroszlánkirály és A Notre Dame-i toronyőr (forgatókönyvíróként).

A Come Away sztorija szerint J.M. Barrie meséjének központi karaktere, Peter és Lewis Carroll klasszikusának ifjú hősnője, Alice testvérek, akiket egy multikulturális családban nevelnek az Angelina Jolie és David Oyelowo által alakított szülők. Peter és Alice számára azonban az élet nem csak játék és mese, mivel amikor meghal idősebb testvérük, a családot szétszakítják.

A két gyerek a maga módján próbál megküzdeni ezzel a nehéz helyzettel, illetve segíteni a szülőknek a gyász feldolgozásában, és ennek a folyamatnak a során egyre mélyebbre merülnek a saját maguk alkotta fantáziavilágban – ami a nézők számára sok forrásból ismerős lesz, hiszen Csodaországról és Sohaország szigetéről van szó, és ezek a Come Away cselekménye folyamán várhatóan valahogy egybefonódnak majd.

A filmben az Alice és Peter anyukáját, illetve apukáját alakító Jolie és Oyelowo mellett feltűnik Gugu Mbatha-Raw (The Morning Show), Michael Caine és Anna Chancellor is (Négy esküvő és egy temetés). Az idei Sundance filmfesztiválon már bemutatkozott alkotást november 13-án mutatja be néhány amerikai mozi, és VOD platformon is elérhető lesz. Magyarországi premierről sajnos egyelőre nincs hír.


(via Movieweb)