Annyira gyűlölték a Star Wars-fanok a Jar Jart alakító színészt, hogy öngyilkos akart lenni

Ahmed Best 1999-ben rengeteg fenyegetést kapott, a Baljós árnyak miatt a karrierje is kisiklott.

Szomorú vallomást tett közzé Twitter-oldalán Ahmed Best amerikai színész, aki a Star Wars-előzménytrilógiában Jar Jar Binkst alakította: annyi támadás érte a szerepe miatt, hogy öngyilkos akart lenni – írja a Consequenceofsound.net.

A 44 éves színész a közösségi oldalán mesélt arról, hogy a Star Wars-rajongók gyűlölködése miatt félresiklott a karrierje, rengeteg gyűlölködő levelet kapott, köztük halálos fenyegetéseket is.

Jövőre lesz 20 éve, hogy a médián keresztül annyi negatív reakció jutott el hozzám, ami máig beárnyékolja a karrieremet. Ez volt az a hely, ahol kis híján véget vetettem az életemnek. Még ma is nagyon nehéz erről beszélnem. Túléltem, és most ez a kiskrapek itt mellettem az ajándék, amiért nem adtam fel. Vajon mindez elég jó sztori lenne a saját showműsoromba? Mondjátok meg ti!

Sajnos nem Ahmed Best az egyetlen Csillagok háborúja-szereplő, aki összeroppant a Star Wars-rajongók gyűlöletáradata miatt. A Baljós árnyak másik sztárja, a kis Anakin Skywalkert alakító Jake Lloyd is nehezen viselte, hogy mindenki őt hibáztatta az előzményfilmek silányságáért. Az iskolában állandó csúfolódások, zaklatások céltáblája volt, filmfősikolás korára pedig már annyira megviselte a Star Wars emiatt kapott sok savazás, hogy besokallt: túladott az összes Csillagok háborúja-kütyüjén és örökre hátat fordított a filmiparnak. 2015-ben gyorshajtás és randalírozás miatt letartóztatták, egy évre rá skizofréniát diagnosztizáltak nála, így a börtönből átkerült egy elmegyógyintézetbe.

De az új Star Wars-filmek után sem kímélték a rajongók a szereplőket. A Reyt alakító Daisy Ridleyt annyira megviselte a stressz és a hirtelen jött sztárság, hogy terápiára kellett járnia, Kelly Marie Trant pedig (ő volt Rose Az utolsó Jedikban) addig-addig zaklatták a netes trollok a kinézete és a vietnami felmenői miatt, hogy törölte magát a közösségi médiából.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.