Anya Taylor-Joy iszonyúan dühös volt, és nem tűrte tovább

Kiderült, hogyan nyerte meg magának a színésznő Furiosa szerepét a Mad Max előzményfilmjében.

Az elmúlt években meredeken ível felfelé Anya Taylor-Joy pályája. Az amerikai születésű brit-argentin színésznő nevét a netflixes A vezércsel című sorozat után ismerték meg tömegek, de hamarosan akciósztárként is bemutatkozik, ő alakítja ugyanis a Mad Max – A harag útja előzményfilmjében a rettenthetetlen Furiosát, akinek az idősebb verzióját Charlize Theron játszotta.

Az Empire-nek adott interjújában George Miller rendező elárulta, miért esett a választása Taylor-Joy-ra. A castingon arra kérte, hogy olvasson fel egy szöveget a kamerába, és a kezébe nyomta Sidney Lumet Hálózatának legendás „Iszonyúan dühös vagyok, és ezt egy perccel sem tűröm tovább...”-monológját. A színésznő már elsőre jól oldotta meg a feladatot, de miután Miller adott neki pár apróbb utasítást, másodszorra tökéletes lett a produkció.

A rendező elküldte a felvételt a stúdiónak, azzal megjegyzéssel, hogy szívesen kifejtené nekik bővebben is, miért Taylor-Joy az ideális jelölt, de erre már nem volt szükség, mert a vezetőség egyből igent mondott.

Különös választásnak tűnhet egy poszt-apokaliptikus akciófilm castingján egy 1976-os médiaszatíra monológját előadatni, de amikor először látjuk Furiosát a Mad Max – A harag útjában, ott is egy dühös és szenvedélyes beszéddel nyit. Sidney Lumet klasszikusában a Peter Finch által alakított népszerű tévés kommentátor élő adásban jelenti be, hogy öngyilkos lesz. Mivel ettől a nézettség látványosan megugrik, a csatorna vezetői elhatározzák, hogy kihasználják a férfi hirtelen jött népszerűségét, és egy saját műsort adnak neki, amelyben szabadon átkozhatja a médiát. Ott hangzik el a monológ, amely az Amerikai Filmintézet leghíresebb filmes szállóigéket tartalmazó listáján a 19. helyen szerepel.

A Furiosa forgatása még nem kezdődött el, de aki szeretné Anya Taylor-Joy-t moziban látni, annak november 4-éig kell csak várnia, akkor kerül mozikba új pszichothrillere, az Utolsó éjszaka a Sohóban Edgar Wright rendezésében.

via: Collider