Aquamant is összetörte a Mauin pusztító tűzvész

Jason Momoa a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait.

Hawaii egyik szigetén, Mauin helyi idő szerint szerdára virradó éjszaka tűz ütött ki, amely nagyon gyorsan továbbterjedt a kilencezer lakosú Lahaina városában. A település nagy része elpusztult, több száz családot kellett kimenekíteni. A legfrissebb hírek szerint legalább 53-an meghaltak, és közel ezer embert még keresnek.  

Az Associated Press jelentése szerint több mint 1000 épületet pusztítottak el a még mindig égő tüzek. Ez Hawaii állam leghalálosabb természeti katasztrófája azóta, hogy 1960-ban egy szökőár 61 embert ölt meg a Big Islanden. A kedden kezdődött tüzet, amely váratlanul érte a szigetet, a szakértők szerint a száraz nyár és egy átvonuló hurrikán szelei táplálták.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jason Momoa (@prideofgypsies) által megosztott bejegyzés

 

Hawaii egyik leghíresebb szülöttje, Jason Momoa is megszólalt a tragédia kapcsán, felajánlva a segítségét is.

Le vagyunk sújtva, és összetört a szívünk a barátainkért és 'ohanainkért Mauin, akiket a pusztító erdőtüzeket kell átélniük"

- írta az Aquaman sztárja szerdán az Instagramon.

Megosztotta az 'Āina Momona nonprofit szervezet fotóit, videóit és üzeneteit is, amelyekből kiderül, hogyan tudnak az emberek segíteni. Az adakozni vágyók a Hawaii Community Foundation Maui County Strong Fund nevű alapítványhoz küldhetnek pénzt.

Nem Momoa volt az egyetlen híresség, aki kiállt a Maui közösség mellett. A színész házaspár, Carlos és Alexa PenaVega, akik 2017 óta élnek a hawaii szigeten, Carlos Instagramján megosztottak egy GoFundMe linket, ahol a rajongók adományozhattak a rászorulóknak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jason Momoa (@prideofgypsies) által megosztott bejegyzés

 

Olivia Wilde szintén posztolt az Instagram Storiesban, megosztott egy adományozási linket, és azt írta:

"Maui mindig megmentett, felkapart a padlóról, amikor a földön voltam. Imádom őt. A pusztításra és az elvesztett életekre gondolva tényleg megszakad a szívem."

A címlapfotó 2018 decemberében készült Honoluluban, az Aquaman premierjén. (Getty Images, Darryl Oumi)

Via: EW