Armie Hammert nemcsak kannibalizmussal, hanem már nemi erőszakkal is vádolják

Egy Effie nevű nő azt állítja, a színész négy órán át erőszakolta, közben többször a falhoz verte a fejét, és ostorral ütötte.

A Los Angeles-i rendőrség február 3-án nyitotta meg Armie Hammer erőszakolási ügyét egy Effie nevű nő vádjai alapján. Tegnap ügyvédjével az oldalán, Gloria Allreddel tartott sajtótájékoztatót, és részleteket is elárult, ami alapján a rendőrség elkezdte a nyomozást.

"2017. április 24-én Armie Hammer négy órán keresztül erőszakolt – mesélte Effie, aki vezetéknevét nem kívánta nyilvánosság elé tárni, Allred leírása szerint egy "24 éves nő, aki Európában él".

Az állítólagos erőszak közben Hammer újra és újra a falba verte Effie fejét, és egyéb módon is bántalmazta, többek között egy lovaglóostorral ütötte a lábát.

E négy óra alatt többször próbáltam elszökni, de nem engedett el. Azt hittem, hogy meg fog ölni. Végül elment, anélkül, hogy érdekelte volna, jól vagyok-e.

Állítása szerint Effie 2016-ban, 20 éves korában került kapcsolatba a színésszel Facebookon, majd a következő négy évben rendszeresen találkoztak. "Mentálisan, érzelmileg és szexuálisan is bántalmazott" – vallotta a nő.

Forrás: Rich Polk / Getty Images for IMDb

 

Hammer tagadja a vádakat. A sajtótájékoztató után ügyvédje, Andrew Brettler a The Hollywood Reporternek adott nyilatkozatában kijelentette, hogy a két fél privát levelezése cáfolja mindezt, sőt, éppen a nő akarta, hogy a színész erőszakosan viselkedjen vele, de Hammer nem akart ilyen kapcsolatot. Az ügyvéd meg is mutatta az egyik üzenetet, ami, elmondása szerint csak egy volt a több százból. A nyilatkozatban Effie vezetéknevét is említette, de a The Hollywood Reporter nem hozta azt nyilvánosságra, tekintettel, hogy a nő maga nem kívánta elárulni.

Effie ezeket az üzeneteket azzal magyarázta, hogy az erőszak után öngyilkossági gondolatok gyötörték, és összezavarodva igazolni akarta Hammer tetteit, ezért olyanokat írt neki, amik nem a valódi érzéseit tükrözték. Vallomásával továbbá meg szeretné óvni a színész leendő partnereit.

Az erőszakra bizonyítékai is vannak, többek között a sérüléseiről készült fotók, amiket átadott a bűnüldöző szerveknek, bár ügyvédje nem árulta el egyértelműen, hogy melyik szervről is van szó, de gyaníthatóan a Los Angeles-i rendőrségről. Arra a kérdésre, hogy Effie vádat emel-e Hammer ellen, Allred azt felelte: "A rendfenntartók és az ügyész feladata eldönteni, van-e elegendő bizonyíték." felszólította továbbá Hammert, hogy az összes Effie-vel váltott üzenetet adja át, és ne az ügyvédjén keresztül kommunikáljon.

Hammer körül januárban robbant ki a botrány, amikor Twitteren számos neki tulajdonított üzenet látott napvilágot. Ezek a meglehetősen felkavaró üzenetek brutális szexuális fantáziálásokról szólnak, köztük emberevésről. Egy @houseofeffie nevezetű, egyébként névtelen profilról indult az üzenetek publikálása, így jogos a kérdés, hogy azonos-e Effie-vel, a sajtótájékoztatón azonban Allred ezt nem akarta kommentálni.

A januári botrány után Hammer kiszállt a Jennifer Lopezzel forgatott Shotgun Wedding című produkcióból. Tagadta, hogy az üzenetek egyáltalán tőle származnának:

Nem válaszolok ezekre a marhaságokra vonatkozó állításokra, de az ellenem elkövetett gonosz és hamis online támadások fényében nem hagyhatom jó lelkiismerettel magukra a gyerekeimet, hogy közben a Dominikai Köztársaságban forgassak. A Lionsgate támogat ebben, és hálás vagyok nekik ezért.

Később otthagyta a Paramount, a Keresztapa forgatásáról szóló sorozatát, majd egy héttel később az ügynöksége is megvált tőle.

Egy januári interjúban Hammer egykori barátnője, Paige Lorenze azzal vádolta a színészt, hogy agresszív szexuális kapcsolatra kényszerítette őt, és egy alkalommal késsel egy A betűt vésett a medencecsontja környékén a bőrébe. Hammer ügyvédjén keresztül ezt is tagadta, mondván, hogy Lorenze-zel, illetve bármelyik másik partnerével csak olyan dolgokat tett, amelyekbe a másik fél is beleegyezett.

(Forrás: The Hollywood Reporter)