Arnold Schwarzenegger is csatlakozott a macis alapítványhoz

A sztár is felajánlott egy dedikált macit a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány számára.

Az elmúlt évek alatt 183 hazai és külföldi híresség gyerekkori mackóját és személyes tárgyát árverezték el, annak érdekében, hogy a befolyt összegből létrehozzák az alapítvány saját, fogyatékkal élőket integráló munkahelyét, amely 2016 márciusában nyílt meg Budapesten a Premier Kultcaféban, ahol azóta 11 fogyatékkal élő dolgozik: vannak köztük Down-szindrómások, autisták, értelmi sérültek és hallássérültek is, de a civil szervezet újabb munkahelyeket szeretne teremteni.

Idén pedig két hollywoodi világsztárt és egy sportlegendát is találunk az adományozók között. Arnold Schwarzenegger és Antonio Banderas is úgy érezte, hogy dedikált macija felajánlásával támogatja a fogyatékkal élők munkahelyteremtését. A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány történetében először pedig egy világhírű sportoló, a Real Madrid egykori sztárja, Roberto Carlos és családja is támogatja a kezdeményezést. Egy Carlos által dedikált Real Madrid újságot és egy olyan futballcipőt ajánlottak fel, amelyből egyetlenegy készült kisfia, Cristofer számára.

Arnold Schwarzenegger. Forrás: Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány

 

Még 2016-ban egyébként óriási szenzáció volt, hogy a Budapesten forgató Harrison Ford és Ryan Gosling is csatlakozott a kezdeményezéshez. Felajánlásaik 4, illetve 1 millió forintért keltek el az árverésen. Tavaly már három világsztár, Jennifer Lawrence, Jamie Foxx és Ashton Kutcher dedikált plüssmedvéjére lehetett licitálni: előbbi kettő 1-1 millió forintért kelt el, Kutcher mackójáért pedig 650 ezer forintot fizettek.

Ezenkívül idén is tizenkét hazai hírességet (Benedek Miklós, Eperjes Károly, Lukács Sándor és Lukáts Andor színészeket, Böjte Csabát, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítóját, Gera Zoltán labdarúgót, Horváth Ádám rendezőt, Jordán Tamás színigazgatót, Juhász Előd zenetörténész-műsorvezetőt, Latorcai János politikust, Taróczy Balázs és Temesvári Andrea teniszezőket) kértek fel, hogy felajánlásukkal járuljanak hozzá Európa legnagyobb alapterületű fogyatékkal élő-barát közösségi és kulturális terének fenntartásához és fejlesztéséhez.

A Fogadj Örökbe Egy Macit elnöke, Kárász Róbert és alapítója, Törőcsik Mari. Forrás: Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány

 

A macis aukciók történetének legsikeresebb árverése tavaly 25 millió forinttal zárult, amikor Dargay Attila, Lovasi András és Nyilasi Tibor medvéi és személyes tárgyai bizonyultak a legértékesebbnek, ezek mindegyike 3-3 millió forintért talált új gazdára. Az idei árverés időpontja december 5., 18 óra, helyszíne pedig a Premier Kultcafé. A licitálók jelentkezését a fogadjorokbeegymacitalapitvany@gmail.com e-mail címen várják a szervezők.


(via Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány)