Az 5 legviccesebb pillanat a Star Wars-produkciók történetében

Hant vérig sértik, Luke undorító zöld tejet iszik, megleckéztetik az ebédlőasztalnál szemtelenkedő Jar Jart – napestig lehetne sorolni a Csillagok háborúja legmókásabb jeleneteit.

1. Leia hercegnő Han Solót sértegeti

Leia hercegnő a régi trilógiában híres volt gyilkos poénjairól. Az egyik legikonikusabb sértegetése A Birodalom visszavágban volt, ahol Han Solót „beképzelt, félkegyelmű, rongyos kinézetű nerfpásztornak” nevezte. De persze csak így próbálta elrejteni a csempész iránt érzett valódi érzelmeit, ami jól illik a karakteréhez, és közben fergetegesen vicces is. Igaz, a nerfpásztor szó a szinkronból kimaradt (valószínűleg a fordításkor nem tudták még azt, hogy a nerfek az Eadu bolygón élő, bölényszerű lények), mert ott a „Why you stuck up, half-witted, scruffy looking, nerf herder!” felkiáltás (ami után Han csak a rongyos kinézetűt kérte ki magának, a beképzeltet és a félkegyelműt nem) így hangzott:

Maga beképzelt, hígagyú, szőröstalpú földkóros!

Mire a jó Han magyarul ezt válaszolta:

Honnan tudja, hogy szőrös a talpam?

 

2. Qui-Gon elkapja Jar Jar Binks nyelvét

Az 1999-es Baljós árnyakban Qui-Gon Jinn, Obi-Wan, Amidala és Jar Jar a kis Anakinnál és az édesanyjánál, Shmi Skywalkernél vendégeskednek a Tatooine-on. Jar Jar itt durva modortalanságot tanúsít azzal, hogy a hosszú nyelvével gyümölcsöt szed ki egy tálból, ezért amikor másodszor is megpróbálja ezt megtenni, a mérges Qui-Gon a Jedik emberfelettien gyors reflexeit kihasználva elkapja az idegesítő gungan nyelvét, és jól leszidja.

Ez a pillanat ráadásul azért is nagyon vicces, mert Liam Neeson végig fapofával mondja azt, hogy ez a kis incidens elő ne forduljon többet.

 

3. Obi-Wan tütükézik

Az előzménytrilógia 2. epizódja, A klónok támadása volt az első olyan alkalom, amikor a közönség jobban megismerhette Obi-Wan Kenobi addig rejtegetett lazaságát és humorát. Ennek egyik legszórakoztatóbb példája az volt, amikor Anakin és Obi-Wan Zam Wessel, az alakváltó bérgyilkos után kutatott, aki korábban Amidalát próbálta orvul megölni. Az üldözés végén Anakin és Obi-Wan egy coruscanti bárban kötöttek ki, ahol a szakállas Jedi úgy döntött, hogy iszik egyet. Ez a jelenet nemcsak azért vicces, mert egyértelműen arra utal, hogy  Anakin még fiatalkorú, tehát tilos alkoholizálnia,

hanem azért is, mert Obi-Wan, aki hamarosan a Jedi Tanács bölcs Jedi-mestere lesz, munka közben iszik.

 

4. Az öreg Luke is szereti a színes tejet

A 2017-ben bemutatott Az utolsó Jedik a mai napig erősen megosztja a rajongókat: egyesek szerint ez a a legjobb Star Wars-film, mások szerint viszont pont hogy a legrosszabb.

Az utolsó Jedik az eddigi legjobb Star Wars-epizód!

Vagy mégsem? Duplakritikánkban fénykardpárbajig fajuló vitában vesézzük ki az év legjobban várt filmjét.

Tovább

Az mindenesetre biztos, hogy Mark Hamill nagyon jól alakította benne az öreg Luke-ot, aki egy magányos szigeten éldegél, a háta közepére kívánja a galaxis megmentését és egy új Jedi-tanonc kiképzését.

Inkább egész nap a frissen fejt, undorító zöld tejet kortyolgatja, ami gyerekkora kék tejére emlékezteti, amit Beru néni öntött a poharában a Tatooine-on...

 

5. Harrison Ford kiosztja a rajongóit

Amikor az Esquire magazinnak mesélt a rajongók által feltett kérdésekről, Harrison Ford elárulta, hogy sokan kérdezik, szerinte ki nyerne egy Indiana Jones és Han Solo közötti harcban. Ford viszont a jelek szerint egyáltalán nem örült ennek a kérdésnek, mert így válaszolt:

Én nyernék, a #&@* [káromkodás]! Minek kérdezel tőlem ilyen hülyeséget?

Hiába, no, nagy kópé ez a Harrison Ford!

Forrás: Jason LaVeris/FilmMagic/Getty

 

(via Screenrant)