Az Eufória sztárját ijesztgeti a rettenetes horrorapáca

Befosatós előzetes érkezett Az apáca 2. című horrorfilmhez, amit szeptember 7-én mutatnak be a magyar mozik, és az eddigi főszereplőn, Taissa Farmigán kívül Storm Reid is játszik benne.

A Démonok között univerzumában játszódó 2018-as első rész volt a franchise legsikeresebb darabja, a maga világszerte elért 365 és félmillió dolláros bevételével. A Bonnie Aarons által először a 2016-os Démonok között 2-ben megformált démoni apáca eredettörténetét elmesélő spinoff 1952-ben játszódott, míg a közelgő folytatás 1956-ba, egy franciaországi egyházi iskolába kalauzol.

Az első rész főhősnője, Irene nővér egyik barátját, egy Maurice nevű papot ugyanis megszállja a fiatal apáca által már jól ismert démon, Valak, és miután a franciaországi egyházi iskolában, ahol Maurice dolgozik, egyéb félelmetes események is történnek,

Irene odasiet nyomozni, és azért, hogy ismét felvegye a harcot a démoni teremtménnyel.


A Démonok között-franchise ikonikus színészének, Vera Farmigának a húga, Taissa Farmiga által megformált központi karaktert Storm Reid, az iskola egyik tanulója segíti a küzdelmében. Reidet korábban egyebek mellett az Eufória című HBO-sorozat egyik főszerepében és a The Last of Us című, szintén az HBO gyártásában készült széria egyik mellékszerepében láthattuk. Az apáca 2-nek az a Michael Chaves a direktora, aki a 2019-es A gyászoló asszony átka és a 2021-es Démonok között 3. – Az ördög kényszerített című horrorokat is rendezte.

A közelgő folytatás egyébként a Démonok között univerzumában játszódó horrorfilmek közül a kilencedik darab lesz.

A franchise korábbi nyolc produkciója eddig világszerte több mint 2 milliárd dolláros jegybevételt hozott a gyártó New Line stúdiónak.

És az univerzum a jövőben is tovább bővül: 2024-ben érkezik a Démonok között: Utolsó rítusok, amelyben lezárulnak a Démonok között Patrick Wilson és a már említett Vera Farmiga által megformált ördögűző párosának a kalandjai.


(via The Hollywood Reporter)

 

Ilyennek találtuk annak idején Az apácát

Az apáca – Újra lecsap a transzvesztita démon!

A démoni Valak feltűnt már a Démonok közöttben és az Annabelle-ben is, de most mutatja ki igazán a foga fehérét - írják az ismertetőben, csakhogy azok a fogak feketék, némi metálos fénnyel.

Tovább