Az Instagram bocsánatot kért az Almodóvar-film mellbimbója miatt

A spanyol rendező új filmjének plakátján egy női mellbimbó is szerepel, amit az Insta meztelenségre hivatkozva törölt, majd visszatette a posztot.

Az Instagram bocsánatot kért, hogy eltávolította a felületükről Pedro Almodóvar legújabb, Párhuzamos anyák című filmjének plakátját, amelyen egy tejet csöppentő női mellbimbót láthatunk. A plakát tervezője, Javier Jaén nem értette a cenzúra okát, és mint kiderült, az Insta anyacége a Facebook, meztelenség ábrázolása miatt tiltotta le kedden az előző nap feltöltött képeket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

El Deseo (@eldeseo_) által megosztott bejegyzés

 

Emailben küldött közleményben kértek bocsánatot a filmrendezőtől.

Bizonyos körülmények között azonban kivételt teszünk a meztelenség engedélyezésében, például ha egyértelmű a művészi kontextus. Ezért visszaállítottuk az Almodóvar-film plakátját megosztó posztokat az Instagramon, és nagyon sajnáljuk az okozott kellemetlenséget.

A Facebook és az Instagram szabályzatának már egy ideje sarkalatos pontja a mellbimbó. Még hashtag is született a mellbimbók közösségi felszabadítására: a #FreetheNipple mozgalomhoz számos művész és híresség csatlakozott. Persze a férfiak mellbimbójával semmi gond nincs, azokat nyugodtan mutogathatja bárki

Egy olyan cég, mint az Instagram, azt mondja, hogy a munkám veszélyes, hogy az embereknek nem szabadna megnézniük, hogy pornográf. Hány embernek mondják azt, hogy a testük rossz, a testük veszélyes?

–töprengett Jaén.

A Párhuzamos anyák a Velencei Filmfesztivál nyitófilmjeként debütál szeptember elsején.

(Forrás: The Guardian)

Címlapkép: Daniele Venturelli/Getty Images