Az orvosok csak pár évet jósoltak Dolph Lundgrennek

A sztár szerencsére nem nyugodott bele a diagnózisba. Egy Rocky IV.-idézet volt a jelmondata.

Nyolc éven át küzdött a rákkal Dolph Lundgren, és minderről nyilvánosan csak most beszélt először Graham Bensinger műsorában.

A svéd akciósztár a 2018-as Creed II idején, ahol újra eljátszotta Ivan Dragót, a Rocky IV.-beli szerepét, már túl volt néhány operáción, de a veséjében talált daganatot akkor még el tudták távolítani. 2020 körül derült ki, hogy a betegség visszatért, és hat új daganatot fedeztek fel a színész egyik veséjén. Később áttételek is keletkeztek, és az orvos, aki már a műtétet sem javasolta, két-három évet jósolt csak neki.

Lundgren nem nyugodott bele a diagnózisba, keresett egy másik orvost, aki a rák egy olyan formáját diagnosztizálta nála, amelyet a tüdőrákhoz hasonlóan kell kezelni. A módszer működött, a tumorok zsugorodásnak indultak alig pár hónap alatt. A mellékelt interjú elején látható is, ahogy a színész még a kórházban beszél a daganatokról, és a leghíresebb mondatát is elsüti a Rocky IV.-ből:

Ha meghal, meghal"

- csak itt nem Apollóra, hanem mostani ellenfelére, a rákra érti.

Még több Dolph Lundgren

Íme, az ember, aki egy legenda, legendás filmekben játszott, a legtöbb munkája mégis csak videón jött ki.

Tovább

 

A színész az interjú egy másik részében arról beszél, hogy a 80-as évek közepétől tíz éven át használt szteroidokat, és felmerült benne, hogy ennek köze lehet a rákjához.

Lundgren gyógyulása szerencsére folytatódott, és ma már aktívabb, mint valaha. Hamarosan láthatjuk majd többek között az Aquaman és az Elveszett királyságban és a The Expendables - A feláldozhatók 4.-ben.

via: Uproxx