Az Oscar-gála nagy nyertese lesz Emma Stone nálunk forgatott Frankenstein-filmje?

A Szegény párák nyerte el a Velencei Filmfesztivál fődíját. Az Arany Oroszlán egy ideje „az Oscar előszobája”, és 2020-ban A nomádok földje esetében is „duplázás” történt.

A Velencei Filmfesztivál után egyre inkább úgy tűnik, hogy új favoritja van a 2024-es Oscar-versenynek. A szeptember 9-én, szombaton véget ért rendezvényen Reisz Gábor Magyarázat mindenre című alkotása is rangos elismerést kapott, a fődíjat, vagyis az Arany Oroszlánt viszont Yorghos Lanthimos új filmje, az Emma Stone főszereplésével készült Szegény párák hozta el. Ez volt egyébként Lanthimos első filmje A kedvenc óta, amellyel Olivia Colman 2019-ben elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat.

Reisz Gábor új filmje rangos díjat nyert a Velencei Filmfesztiválon

A Magyarázat mindenre című magyar film nyerte Velencében az Orizzonti (Horizontok) szekcióban a "Legjobb film" díját. A díjat a rendező, Reisz Gábor vette át a fesztivál záróceremóniáján a Lidón.

Tovább

 

A nálunk október 12-től látható Szegény párák Alasdair Gray 1992-ben megjelent azonos című regényén alapul. A sztori szerint egy briliáns tudós, Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) visszahoz az életbe egy fiatal nőt (Emma Stone), de egy csecsemő agyát helyezi a testébe.

 

Forrás: Fórum Hungary

 

A Magyarországon forgatott, rendhagyó kosztümös sci-fiben olyan sztárok játszanak Emma Stone és Willem Dafoe mellett, mint Mark Ruffalo, Christopher Abbott, Ramy Youssef, Margaret Qualley és Jerrod Carmichael. A velencei premier után a miskolci CineFesten is bemutatták Lanthimos rendezését.

Az Arany Oroszlán egyébként elég régóta „az Oscar előszobájának” számít, és pár éve is jó ómennek bizonyult: 2020-ban Chloé Zhao A nomádok földje című drámája kapta a Velencei Filmfesztivál fődíját, hat hónappal később pedig három Oscart is behúzott, egyebek között megnyerte a legjobb film kategóriát is.

A 2024-es Oscar-gála jelenlegi legnagyobb esélyesei között természetesen ott van a Barbie és az Oppenheimer , valamint az Előző életek című dráma is. És persze sok jelölést illetve díjat vár a szakma az új Martin Scorsese-filmtől a Megfojtott virágoktól is.

(via Independent.co.uk)