Az Oscar mellett a leghitványabb filmeknek járó Arany Málna-díjakat is kiosztották

Az idei „Razzie-gálán” három antidíjat is behúzott az énekesnő Sia első rendezése, de a Borat utólagos mozifilm is kapott kettőt.

Évek óta hagyomány, hogy az Oscar-gála előtti napokban kerül kiosztásra a Razzie Award, azaz az Arany Málna-díj is, ami afféle citromdíj az előző év leghitványabb alkotásainak és legcsapnivalóbb színészeinek. Idén a későbbre tolt Oscar-gála miatt április 23-án adták át a Golden Raspberry-ket. A díjátadón az ausztrál énekesnő, Sia rendezői debütálása, a Music című film „tarolt”: Kate Hudson lett a legrosszabb női főszereplő, Maddie Zieger a legrosszabb női mellékszereplő, Sia pedig a legrosszabb rendező.

Fotó: Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

 

Két Arany Málnát „kapott” Rudy Giuliani is, aki nem más, mint Donald Trump ügyvédje, New York expolgármestere és az a bizonyos botrányhős szereplő a Borat utólagos mozifilmben, aki igencsak kínos helyzetbe keveredett, miután az átverős forgatáson Borat filmbéli lánya (Maria Bakalova) interjúzott vele egy hotelben, a politikus pedig a beszélgetés végeztével elkezdett a nadrágjában a sliccénél matatni (ezt látva Borat üvöltve berontott a szobába, azt kiabálva, hogy a „lánya” még csak 15 éves, ezért inkább vele üzekedjen Giuliani). A trükkös átverés és a Borat 2 szellemi atyja, Sacha Baron Cohen egyébként korábban maga is azzal viccelődött, hogy Giuliani megérdemelné a legjobb mellékszereplő Golden Globe-díját is ezért az alakításáért.

Az ügyvéd-politikus egyébként igen tekintélyes mezőnyben győzedelmeskedett, mivel a legrosszabb mellékszereplő és a legrosszabb kombó díjaiért elég szoros verseny alakult ki néhány hatalmas hollywoodi sztár között. Komoly esélyes volt ugyanis Arnold Schwarzenegger A Sárkánypecsét rejtélyével, Bruce Willis a mostanában leforgatott összes hitvány filmjével, Chevy Chase a Krokodil Dundee örökségével és Shia LaBeouf a The Tax Collectorral (miközben a legrosszabb párosok közt olyan mókás jelöltek voltak, mint Harrison Ford és A vadon hívó szava a full kamu CGI kutyája, Adam Sandler és a fülsértő hanghordozása a Hubie, a halloween hősében valamint Robert Downey Jr. és az ő totálisan hiteltelen „walesi” akcentusa a Dolittle-ben).

 

Íme a 2021-es Arany Málna-díjazottak teljes listája:

  • Legrosszabb színész: Mike Lindell - Absolute Proof
  • Legrosszabb színésznő: Kate Hudson - Music
  • Legrosszabb rendező: Sia - Music
  • Legrosszabb film: Absolute Proof
  • Legrosszabb remake, rip off vagy folytatás: Dolittle
  • Legrosszabb kombó: Rudy Giuliani és a cipzárja - Borat utólagos mozifilm
  • Legrosszabb forgatókönyv: Tomasz Klimala, Tomasz Mandes, Barbara Bialowas, Blanka Lipinska - 365 nap
  • Legrosszabb férfi mellékszereplő: Rudy Giuliani - Borat utólagos mozifilm
  • Legrosszabb női mellékszereplő: Maddie Ziegler - Music

(via NME.com)