Az új Mad Max sztárjával jön a Tolkien életrajzi film

Végre nem csak a nagy mesélő műveit láthatjuk a vásznon megelevenedni, hanem őt magát is.

Már 2013 őszén lehetett hallani róla, hogy megkezdődtek A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek eredetijeit jegyző J.R.R. Tolkien életéről szóló alkotás munkálatai. Az egyszerűen Tolkien címre keresztelt alkotásról azóta sem lehetett sokkal többet tudni, de a Fox Searchlight most nyilvánosságra hozta a teljes szereposztást, a szinopszist és a premierdátumot is.

A film az író fiatal éveit követi, ahogy az elárvult fiú az oxfordi Pembroke College-ban nemcsak szerelemre, de barátságra és művészi inspirációra is lel. Aztán az I. világháború a baráti szövetség szétszakításával fenyegeti a társaságot. Ezek az események voltak azok, amelyek Tolkient a Középföldéről szóló regények megírására indították.

Nicholas Hoult. Forrás: Matt Winkelmeyer / Getty Images

 

Korábban sokan arra tippeltek, hogy a Tolkien a Pán Pétert jegyző J.M. Barrie életéről szóló Én, Pán Péterre, esetleg a Mary Poppins regények révén ismert P.L. Traversről mesélő Banks úr megmentésére fog hasonlítani, de az I. világháborús vonal miatt most azt tippelik, elsősorban az A.A. Milne életét megéneklő Viszlát, Christopher Robinra hajaz majd.

A Tolkient az ismeretlen ciprusi direktor, Dome Karukoski rendezi, a címszerepet pedig Nicholas Hoult (Egy fiúról, X-Men filmek, Mad Max: A harag útja) játssza. Hoult mellett olyan színészek tűnnek fel a filmben, mint Lily Collins, Colm Meaney és Derek Jacobi. Az amerikai premierre május 10-én kerül sor.


(via Collider)