Az új Wonka már a régit is lenyomta

Jobban ízlik Chalamet csokija a nézőknek, mint Johnny Deppé.

Ötödik hete tanyázik a moziban a Wonka, de még mindig képes újabb és újabb nézőket bevonzani, a hétvégén pedig az összbevétele elérte az 500 millió dolláros határt.

A Roald Dahl klasszikus gyerekkönyvéből készült három film közül így most már hivatalosan is Paul King adaptációja a legtöbb bevételt hozó film. Még a 125 millió dolláros gyártási költségvetés ellenére is ez egy hatalmas és némileg váratlan eredmény a Warner Bros. stúdió számára.

A 2005-ös, Tim Burton-féle Charlie és a csokigyár 150 millió dolláros költségvetés mellett 475 millió dollárt hozott világszerte, és a maga idejében nagyon is sikeresnek számított, ami nem is csoda, mert Johnny Depp a karrierje csúcsán volt. Érdekesség, hogy ennek ellenére Burton egy időben Dwayne "The Rock" Johnsont favorizálta a szerepre.

A Timothée Chalamet címszereplésével készült Wonka a 2023-as bevételi toplistán is az előkelő 9. helyet foglalja el globálisan, közvetlenül a Pixar-féle Elemi (496 millió dollár) felett és a Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész (567 millió dollár) alatt.

A filmet akár az ünnepi moziszezon megmentőjének is tekinthetjük, mert december elején még úgy tűnt, ezúttal nem kerül igazi blockbuster a mozikba. Azt sejteni lehetett, hogy az Aquaman és az elveszett királyság nem hozza azt, amit az elődje (és nem is hozta), és most nem volt egy mindent letaroló Avatar - A víz útja, mint tavaly ugyanekkor. És tekintve, hogy a Wonka eladásai a legutóbbi hétvégén is csak 40%-ot estek vissza, még a 600 millió dolláros bevétel sem kizárt.


Via: Slashfilm