Befutott az első jelenet az új David Bowie-filmből, a Stardustból

Johnny Flynn alakítja benne a 2016-ban elhunyt brit zenészt.

Freddie Mercury és Elton John után a brit zeneipar újabb ikonikus alakjáról, a 2016-ban elhunyt David Bowie-ról készült életrajzi dráma Stardust címmel. A hatszoros Grammy-díjas popsztárt Johnny Flynn alakítja a filmben, amihez már ki is jött egy jelenet: a fiatal Bowie épp Ron Obermannal (Marc Maron), a Mercury Records munkatársával diskurálgat arról két slukk között, hogy ő lesz a legmenőbb popsztár Amerikában – amint kisütik, hogyan fogják eladni Bowie-t az amerikai közönségnek.

A Stardust ünnepélyes premierje a Tribeca Filmfesztiválon lett volna, ám mivel az elmarad a világméretű koronavírus-járvány miatt, a készítők egy privát weboldalon fogják bemutatni, és majd csak az év második felében kerül mozikba. A film 1971-ben játszódik, ekkor turnézott először Amerikában a 24 éves Bowie, aki ekkor találta ki híres alteregóját, a címbéli Ziggy Stardustot.

A filmben Jena Malone alakítja Bowie első feleségét, Angie-t. A rendező az Emmy-díjas Gabriel Range (Megölték az elnököt, A hazug próféta), a forgatókönyvet Christopher Bell írta. Tavaly januárban viszont híre ment, hogy egyikük sem kérte a produkcióra Bowie feleségeinek (Angie Barnett és Iman) valamint Bowie filmrendező fiának, Duncan Jonesnak az áldását, sőt, a Bowie-dalok jogai sem voltak lerendezve, így könnyen lehet, hogy olyan David Bowie-filmet fogunk hamarosan látni, amiben a híres nótáiból egy sem fog felcsendülni... (via Variety & NME.com)