Brad Pitt elárulta, melyik korai filmjének köszönhet ma mindent

A színésznek a saját bevallása szerint ugyan a Thelma és Louise volt az első nagy dobása, de a Hetedik forgatásán terelődött az élete a megfelelő kerékvágásba.

Brad Pitt a '90-es években lett a legelismertebb mozisztár, aki a Harcosok klubjától kezdve a Volt egyszer egy... Hollywoodig számos emlékezetes alkotással örvendeztette meg a rajongóit az elmúlt évtizedekben. Mielőtt azonban befutott volna, arról volt ismert, hogy mindenféle statisztaszerepet bevállalt válogatás nélkül: benne volt például Robert Downey Jr. Fagypont alatt című, méltán elfeledett krimijében és Kevin Costner Nincs kiútjában is. Az igazán jelentős áttörését a Thelma és Louise hozta meg neki, amelyben William Baldwintól örökölte meg J.D., a cowboy szerepét.

 

Forrás: Filmbox Extra

 

Amikor később Pitt arról beszélt, hogy mi hozta meg számára az ismertséget, mindig hálás szívvel gondolt vissza Ridley Scottra, hogy esélyt adott neki:

Ridley és Geena [Davis] voltak, akik bevettek a Thelma és Louise-ba. Ez volt az első nagy dobásom a legfelsőbb ligában.

Innentől kezdve Brad Pittet csupa nagynevű rendező hívta forgatni. Először Tony Scott-tal dolgozott együtt a Tiszta románcon, majd Neil Jordannel forgatta le az Interjú a vámpírralt. Bár mindkét rendező profi a szakmájában, Pitt csak a David Fincherrel való közös munkája után jött rá, hogy milyen egy igazi szerzői filmessel együtt dolgozni. Fincher ugyanis arról volt ismert, hogy addig nem nyugodott, amíg meg nem találta a tökéletes felvételt, bármilyen jelenetről is volt szó. Miután évekig rendezett videoklipeket Madonnának és az Aerosmithnek, már a legelső filmjével, a Hetedikkel örökre beírta magát Hollywood történetébe. A színész így emlékszik vissza a nagy találkozásukra:

David Fincherrel találkozni, ez volt az, amiben mindig is reménykedtem. Ez indított el egy igazán jó irányba.

Mint az közismert, Brad Pitt a forrófejű Mills nyomozót alakította ebben a filmben Morgan Freeman Somerset nyomozója oldalán: együtt kellett felgöngyölíteniük egy szörnyű bűnügyet, amelyben egy ördögi elme a hét főbűn alapján akar egy-egy gyilkosságot végrehajtani.

 

Forrás: Flamex

 

A Hetedik sikere után Pitt még később is együtt dolgozott Fincherrel: ő volt a fogyasztói társadalmat úton-útfélen meghekkelő Tyler Durden a Harcosok klubja című bestseller filmváltozatában. Azóta persze Brad Pitt ismét képes bármit bevállalni, legyen az az Ocean-filmek épp aktuális része, vagy A gyilkos járat című látványos akció-dili. A saját bevallása szerint lényegében még mindig abból építkezik, amit akkor tanult, amikor színészi pályafutását ténylegesen elkezdte a Thelma és Louise és a Hetedik forgatásán.

(via Faroutmagazine.co.uk)