Brad Pitt-tel forgatja le Tarantino az utolsó filmjét

Quentin Tarantino (elvileg) utolsó filmjében szerepet kapott Brad Pitt. A rendező és a színész harmadszor dolgozik együtt.

Quentin Tarantino harmadszor is összeáll Brad Pitt-tel a rendező utolsó filmjében, aThe Movie Critic-ben (A filmkritikus), az viszont még nem derült ki, hogy Pitt alakítja-e a címszerepet - adta hírül a Deadline.

QT és Pitt legutóbb a 2019-es Volt egyszer egy... Hollywoodban című filmen dolgoztak együtt - az alakításért a színész elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat -, előtte pedig a Becstelen brigantyk című 2009-es Tarantino-filmben alakította Aldo Raine hadnagyot. A film producere Stacey Sher lesz, és várhatóan 2025-ben kerül a mozikba.

Fotó: Frazer Harrison/Getty Images for AFI

 

Egyelőre keveset lehet tudni Tarantino utolsó filmjéről, a rendező legutóbb Cannes-ban nyilatkozott róla a Deadline-nak, ahol annyit árult el, hogy a film 1977-ben Kaliforniában játszódik majd, és "egy olyan fickón alapul, aki tényleg létezett, de sosem volt igazán híres, és filmkritikákat írt egy pornóújságnak".

Szerintem nagyon jó kritikus volt. Pokolian cinikus volt. A kritikái olyanok voltak, mintha kereszteznéd a korai Howard Sternt és Travis Bickle-t.

Az ihletet Tarantino egy tinédzserkori munkája adta, amikor újságkiadó automatákba töltött pornómagazinokat, és ő ürítette a negyeddollárosokat belőle. "Az összes többi cucc túlságosan mocskos volt ahhoz, hogy elolvassam, de volt egy pornóújság, aminek volt egy nagyon érdekes filmes rovata" - mesélte a Deadline-nak. Volt egy kritikus, akit Tarantino különösen kedvelt.

2023 szeptemberében még olyan információk láttak napvilágot, miszerint Paul Walter Hauser lesz a The Movie Criticben a címbéli pikírt hangú filmkritikus, aki egy pornómagazinnak dolgozik.

Paul Walter Hauser; Fotó: Kevin Mazur/Getty Images

 

Quentin Tarantino akkor a hírek szerint Paul Walter Hausernek ajánlotta fel a The Movie Critic főszerepét. A hír egy Daniel Richtman nevű hollywoodi bennfentes szállította első kézből a World Of Reelnek: eszerint tehát Hausernek még a hollywoodi színészek és forgatókönyvírók sztrájkja előtt felajánlották a főszerepet (a sztrájk alatt ugyanis a Tarantino-film előkészületei is leálltak).

 

(via Deadline)