Brendan Fraser el akart tűnni a kövérjelmezben

Sikerült neki.

Miután a 90-es és a 2000-es évek egyik süllyesztőbe került sztárja, Brendan Fraser visszatért, és egyre izgalmasabb szerepeket kap, mindenki csak a súlyáról beszél. A színész ugyan valóban elhízott egy kicsit, de új filmjében, amelyet a Velencei Filmfesztiválon mutatnak be, erre még rá is tesznek egy lapáttal, pontosabban egy kövérjelmezzel. A Darren Aronofsky (A forrás, A pankrátor, Fekete hattyú) által jegyzett The Whale-ben (A bálna) egy 272 kilós férfit alakít, aki a világtól elvonulva, a lakásában eszi halálra magát.

A Vanity Fairnek nyilatkozva Fraser elmondta, hogy nem szerette volna, hogy a súlya sima poénforrás legyen a filmben.

"Megnéztem más testruhákat, amelyeket vígjátékokban használtak korábban, és általában csak viccként. Nekünk viszont nem ez volt a célunk" - magyarázta a színész.

Samuel D Hunter, a film alapjául szolgáló 2012-es színdarab szerzője elmondta, hogy a történet célja, hogy empátiát keltsen a nézőben, sőt szándékosan az elhízásról szóló korábbi narratívákat próbálták korrigálni vele.

Fraser még soha nem játszott olyan szerepet, amely ennyire távol állt tőle - pontosan ezért akarta Aronofsky, hogy ő bújjon bele a karakter bőrébe.

Forrás: A24/Twitter

 

„Azt mondta [a rendező], hogy egy olyan színészt akar, akit újra be tud mutatni" – nyilatkozta erről Fraser, hozzátéve, hogy ő pont azt akarta, hogy újra bemutatkozhasson.

Az 53 éves színész most úgy van vele, hogy

ha nincs kockázat, akkor mi értelme az egésznek?"

Fraser tanulni akar azoktól az emberektől, akikkel a karrierjének ezen a pontján dolgozik. Úgy érzi, hogy nagyon változatos volt a pályafutása, járt a csúcson és a mélyben is, ezért azt szeretné, ha a karrierje második felében hozzá is tudna tenni valamit a színészi hivatáshoz, és tanulni is tudna belőle, amire A bálna kiváló lehetőség.

Fotó: Santiago Felipe/Getty Images

 

El akartam tűnni a szerepben. Abban reménykedtem, hogy felismerhetetlenné válok"

- mondta, hozzátéve, hogy tudni akarta, hogy mire képes színészileg.

A velencei premier után Amerikában december 9-én kerül mozikba a film. Magyar bemutatóról még nem tudni.

via: Vanity Fair