Brie Larson felrobbantotta a cukiságbombát

A Marvel Kapitány Oscar-díjas színésznője elérkezettnek tartotta az időt arra, hogy rendezőként debütáljon, és arról meséljen, ami számára a legfontosabb: az egyszarvúakról!

Egy Oscar-díjjal a hóna alatt az ember már sok mindenre vállalkozhat: van, aki gyorsétterem láncot épít, van, aki filmet rendez. Ez utóbbit tette Brie Larson, és filmjébe mindent belepakolt, amiről kiskorában álmodozhatott: egyszarvúakat, szivárványokat, különös barátokat, extravagáns ruhákat és egy nagy adag szülői elismerést, és megszerezte hozzá Samuel L. Jacksont is, akinek valamilyen okból fogva női paróka került a fejére. De nem ez a legfurcsább a Unicorn Store most kijött előzetesében!

A film kalandos utat járt be, hiszen még 2017-ben készült el, ekkor vetítették le a Torontói Filmfesztiválon, majd Edinburgh-ban, de mivel nem kapott különösebben jó kritikákat, a színésznőből lett rendezőnő nem talált forgalmazót rá. Azóta nagyot fordult a világ, Larson a Marvel Kapitánynak köszönhetően egyrészt megasztár lett, másrészt megjelent a piacon a Netflix, akik hajlandóak komoly kockázatot is vállalni – ezzel a filmmel viszont alig van bármiféle költségük. Így aztán a szolgáltató már április 5-től vetíti a Unicorn Store, vagyis Egyszarvú boltot, ami arról szól, ami a címe: egy már nagyra nőtt lány unikornist vesz magának, és ez persze megváltoztatja az életét. Persze a főszerepet is Larson játssza, egy Kit nevű lányt, aki festőnek készült, de szertefoszlottak az álmai, és rendes állást kell vállalnia, ám egy nap titokzatos meghívót kap egy titokzatos boltba, ahol ő az egyetlen vásárló, és ahol maga Samuel L. Jackson kínál fel neki megvételre egy egyszarvút, bizonyos feltételekkel.

És innentől minden olyan, mint egy elvarázsolt amerikai függetlenfilmben: további különös találkozásokkal, bimbódzó szerelemmel, további extravagáns karakterekkel és sorsfordító fordulatokkal – és persze hősnőnk magára találásával. Aminek az a jele, hogy csupa festék lesz, majd egy elképesztően bizarr ruhában táncol. A forgatókönyvet Samantha McIntyre jegyezte, Larson és Jackson mellett pedig Bradley Whitford, Joan Cusack, Martha MacIsaac, Hamish Linklater és Mamoudou Athie jelenik meg, hogy egy kicsit elengedjék magukat. Akár még jó is lehet!