Bruce Lee lánya ismét durván beszólt Tarantinónak

Shannon Lee továbbra is fájlalja, hogy a rendező rossz képet festett az apjáról a Volt egyszer egy... Hollywoodban, ráadásul lepereg róla az ezért kapott kritika.

Bruce Lee lánya, Shannon Lee ismét bírálta Quentin Tarantinót, miután a filmrendezőről sokadszorra is lepattannak a kritikák, melyek szerint nem a valóságnak megfelelően ábrázolta a harcművészlegendát a Volt egyszer egy... Hollywood című filmjében, illetve annak regényváltozatában. A The Hollywood Reporter vendégszerzőjeként Shannon Lee most egy hosszú cikkben arra szólította fel Tarantinót, hogy „tartózkodjon a további kommentároktól Bruce Lee kapcsán”, emellett csalódottságát fejezte ki „a fehér hollywoodi férfiakkal kapcsolatban, akik most megpróbálták megmagyarázni, kicsoda Bruce Lee.”

Shannon Lee haragszik Quentin Tarantióra (forrás: Jamie McCarthy / Getty Images)

 

Lee többek között ezt írta a cikkében:

Unom, hogy azt hallom a hollywoodi fehér férfiaktól, hogy [Bruce Lee] arrogáns és s*ggfej volt. Nekik sejtelmük sincs arról, és fel sem tudják fogni, milyen volt munkát vállalni '60-as és '70-es évek Hollywoodjában olyan kínai emberként, akinek (ne adj Isten) még akcentusa is volt, vagy megpróbálja elmondani a véleményét forgatásról, mint külföldi és színes bőrű. Unom, hogy Hollywoodban a fehér férfiak önhittségnek gondolják [az apám] önbizalmát, szenvedélyességét és szakértelmét, és ezért szükségesnek érzik marginalizálni őt. Unom, hogy Hollywoodban a fehér férfiak nem képesek elhinni, hogy Bruce Lee valóban jó volt abban, amit csinált, és talán még tudta is, hogyan kell jobban csinálni, mint ők. Miért beszél Quentin Tarantino úgy, mint aki ismerte és gyűlölte Bruce Lee-t? Eléggé furcsának tűnik ez, tekintve, hogy soha sem találkozott Bruce Lee-vel, nem igaz?

Shannon Lee-nek egyébként 2019 nyara óta már több hasonló éles hangú kirohanása is volt Tarantino filmje ellen, amelyben szerint Brad Pitt karaktere, a Cliff Booth nevű kaszkadőr nem is Bruce Lee-vel verekszik (a filmben Mike Moh alakította őt), hanem egy Tarantino által kitalált, eltúlzott Bruce Lee-karikatúrát püföl.

Forrás: InterCom / Imgflip.com

 

 

A mostani Hollywood Reporter-vendégcikk apropója egyébként alighanem az a podcast volt, amelyben Joe Rogan is szembesítette Shannon Lee kritikájával a rendezőt, de Tarantino letudta a választ ennyivel:

Megértem, hogy a lányának problémája volt ezzel, hiszen a kib*szott apjáról van szó, vágom. De mindenki kiszívhatja a fa*omat!

Tarantino szerint ugyanis egy bizonyos Matthew Polly könyvéből világosan kiderül, hogy a bálványozott Bruce Lee arrogáns és lekezelő volt a kaszkadőrökkel a Zöld Darázs című tévésorozat forgatásán: ténylegesen megütötte és megrúgta őket, ami miatt egy idő után már nem akart vele senki sem együtt dolgozni. Tarantino szándékai szerint Cliff Booth is egy ilyen sértett kaszkadőr a filmjében. (via EW.com)