Christopher Nolan készülő filmjének szigorúan titkos a forgatókönyve

Még az egyik főszerepet alakító Robert Pattinson is csak egyszer olvashatta el, méghozzá úgy, hogy bezárták a scripttel egy szobába.

Korábban már írtunk róla, hogy kiderült: 2020. július 17-én érkezik Christopher Nolan tizedik nagyjátékfilmje, egy romantikus thriller, ami olyan lesz, „mintha az Észak-északnyugat találkozna az Eredettel”. Azóta azt is nyilvánosságra hozták, hogy a készülő alkotás főszereplői Robert Pattinson, Elizabeth Debicki (A nagy Gatsby, A galaxis őrzői vol. 2., Nyughatatlan özvegyek) és a Csuklyások – BlacKkKlansmanből ismert John David Washington lesznek.

Az egyik főszereplő, Robert Pattinson most nyilatkozott a dologról a USA Todaynek: elmesélte, hogy a filmet gyártó Warner Bros. és a rendező mindent elkövetnek, hogy titokban tartsák a forgatókönyv fordulatait. Ő maga például csak egyszer olvashatta el a scriptet, igen sajátságos körülmények között.

Robert Pattinson. Forrás: Rachel Luna / WireImage / Getty Images

 

„Bezártak egy szobába, hogy ott olvassam el a könyvet. Nekem nincs is meg”

– árulta el a színész, aki mostanában egyébként egyáltalán nem szokott nagy filmekben szerepet vállalni, de ezúttal kivételt tett, mert „mégiscsak Chris Nolanről van szó”. „Ő tűnik jelenleg az egyetlen olyan alkotónak, aki a stúdiórendszeren belül is tud személyes, független, többrétű műveket rendezni. Szóval elolvastam a forgatókönyvet, és hihetetlen” – tette hozzá Pattinson, aki a nyáron kezd el Nolannel forgatni.

A titkolózás pedig eddig működik, hiszen ezen kívül egyelőre annyit tudni csak a cím nélküli projektről, hogy „grandiózus, újító, akciódús blockbuster, amit ezúttal is Imaxben fognak vetíteni”. Robert Pattinson rajongóinak egyébként nem kell jövő nyárig várniuk kedvencükre, hiszen az amerikai mozik április 5-én mutatják be új filmjét, a High Life-ot (ami a neves francia rendező, Clarie Denis sci-fije, és mi is többször írtunk róla), majd jön a The King című IV. Henrik-adaptáció (amelyben Timothée Chalamet oldalán játszik), de benne lesz a The Lighthouse-ban, A boszorkány című horrorszenzáció direktorának új rendezésében is.


(via IndieWire)