Csajbanda készíti a Harley Quinn spin off-filmet

A rendező és a forgatókönyvíró is nő lesz, a film egy csajbandáról és persze vezetőjükről, Harley Quinnről szól majd. Cathy Yan fogja rendezni a DC legújabb filmjét, a főszereplő Margot Robbie lesz.

A Suicide Squad - Öngyilkos osztag című film nagyjából egyetlen értékelhető karaktere, Harley Quinn végre megkapja a maga filmjét, és a rendezői székbe Cathy Yan ül majd be: ő lesz a második nő, aki szuperhős-filmet rendez, az első a Wonder Woman rendezője, Patty Jenkins volt, aki hihetetlen sikerre vitte a csodanő sztoriját.

A spin-off film a Birds of Prey című képregényből készül majd, és egy csajbandáról fog szólni, aminek élén Harley Quinn, a legőrültebb nőszemély áll. Nem csak a főszereplő, de a rendezőnő személye is érdekes: Yan korábban a Wall Street Journal újságírója volt, majd egy éles váltással megrendezett egy filmet Dead Pigs címmel, melyet a Sundance-en is bemutattak. A forgatókönyvet szintén nő írja, Christina Hodson bizonyos források szerint még nem végzett, de amint befejezi, Yan át fogja venni az irányítást. Előre láthatólag az év végén kezdik el forgatni a filmet, addig Marggot Robbie is be tudja fejezni az éppen folyamatban lévő Tarantino-filmet, a Once Upon a Time in Hollywoodot, amiben a színésznő nagy valószínűséggel Sharon Tate-et fogja alakítani.


Az Öngyilkos osztag is folytatást kap, várhatóan még 2018-ban elkezdik azt is forgatni: Gavin O’Connor írja és rendezi majd, Will Smith és Jared Leto főszereplésével. A DC szerencsére komolyan gondolja a gender-kérdést, és már korábban bejelentette, hogy egy New Gods című film is tervbe van véve, annak Ava DuVernay lesz a rendezője.