Daniel Craig elárulta, melyik filmjét tartja karrierje legnagyobb hibájának

Jó lecke volt, de bánja is, hogy igent mondott rá.

Még mielőtt Daniel Craiget kinevezték volna James Bondnak, hogy öt filmen át alakítsa őfelsége titkosügynökét, nemcsak emlékezetes szerepei voltak (például a Münchenben vagy a Tortában), de mellényúlásai is.

A színész egy interjúban elárulta, melyik fáj neki a legjobban: a Lara Croft: Tomb Raider, az Angelina Jolie főszereplésével készült 2001-es videójáték-adaptáció, ami bár "jó leckeként" szolgált, szerinte visszavetette, illetve „lelassította” a karrierjét.

A fő problémája az volt a filmmel, hogy rendes forgatókönyv nélkül álltak neki a forgatásnak.

A forgatókönyv teljes káosz volt. (…) két és fél méteres kib*szott zöld majmokról vagy valami hasonló baromságról szólt, és én egyszerűen nem tudtam megérteni, hogy minek is kellene történnie benne."

Craig szerint ő még jól is járt Jolie-hoz képest, a színésznőnek ugyanis minden jelenetben benne kellett lennie

Nem kellett volna igent mondanom. Végig úgy éreztem magam, mint egy tartalék pöcs az esküvőn. Valószínűleg úgy is néztem ki."

Jolie korábban maga is lesújtóan nyilatkozott a Tomb Raiderről, rámutatva a forgatókönyvvel kapcsolatos problémákra, és arra, hogy a producerek és az írók egyszerűen nem voltak képesek Lara Croftot úgy vászonra vinni, ahogyan azt kellett volna.

"Nem voltam elégedett vele. Már forgott a film, amikor még mindig próbáltuk kitalálni, hogyan lehetne a videójátékot személyessé tenni. De még mindig a videójáték volt, és Lara még mindig egy videójátékos csaj volt, és nem igazi nő, érzelmekkel és érzésekkel. Még a kinézete sem volt számomra elég szexi és valódi.”

via: Far Out Magazine