David Cronenberg még soha nem volt ennyire bizarr – TRAILER

A testhorror mestere visszanyúlt a gyökereihez.

Testmódosítás, új és ismeretlen szervek, sebszex, húsfétis, organikus szerkentyűk, nyilvános operációk

és egy bevarrt szemű-szájú csávó, akinek a testén mindenhol fülek vannak.

David Cronenberg már letett néhány beteg filmet az asztalra, de új, Crimes of the Future című biohorrorja minden eddiginél bizarrabbnak ígérkezik.


A film szinopszisa a következő: az emberi faj alkalmazkodik a szintetikus környezethez, a test új átalakulásokon és mutációkon megy keresztül.

Saul Tenser, a sztárperformanszművész (Viggo Mortensen) partnerével, Caprice-szal (Léa Seydoux) nyilvánosan mutatja be szerveinek metamorfózisát avantgárd előadásaik során.

Timlin (Kristen Stewart), a Nemzeti Szervnyilvántartó nyomozója megszállottan követi őket, ám felbukkan egy titokzatos csoport – küldetésük: Saul hírnevét felhasználva fényt deríteni az emberi evolúció következő szakaszára.

Cronenberg a 2014-es Térkép a csillagokhoz óta nem rendezett nagyjátékfilmet, azóta jobbára színészként láthattuk sorozatokban (Alias Grace, Slasher, Star Trek: Discovery), de úgy tűnik, a hosszú hallgatás után nemhogy visszanyúlt a gyökereihez, de jó mélyre le is ásott. A filmet a Cannes-i Filmfesztiválon mutatják be, majd utána rögvest, már júniusban mozikba kerül.

Nem lesz könnyű menet megnézni, az biztos.


(Forrás: NME)