Debra Winger színt vallott: Madonna miatt volt kénytelen otthagyni a Micsoda csapat forgatását

A színésznő szerepét végül Geena Davis kapta meg az 1992-es sportvígjátékában, amit egyáltalán nem bán, mert így is megkapta a gázsiját.

Debra Winger nemrégiben elárulta: eredetileg ő kapta meg Dottie Hinson szerepét kapta az 1992-es baseball-vígjátékba, a Micsoda csapatban (sőt, három hónapig együtt edzett a Chicago Cubs csapattal, hogy felkészüljön a filmre!), ám miután Penny Marshall rendező a karrierje csúcsán lévő Madonnát is leszerződtette, a színésznő úgy érezte, itt egy „Elvis-film” készül, és abban már nem akart részt venni. A 66 éves színésznő így emlékezett vissza a Telegraph-nak adott interjújában az évtizedekkel ezelőtti esetre:

A stúdió beleegyezett, mivel ez volt az egyetlen olyan alkalom, hogy pay-or-play szerződést kötöttem. Vagyis akkor is megkapom a fizetségemet, ha végül nem játszom a filmben, mert ezt nagyon nehéz megtámadni a bíróságon.
Forrás: InterCom

 

Debra Winger azt is elmondta a sajtónak, hogy a filmben szereplő színésznők Lori Pettyn kívül nem edzettek elég sokat ahhoz, hogy hitelesnek tűnjenek a vásznon, mint női sportolók. Geena Davis, aki átvette tőle szerepét, szerinte azért „aránylag rendben volt”. Winger hozzátette: természetesen ma már nem haragszik egyikük kollégájára sem. Bár Madonna mintha hagyott volna benne némi tüskét...

Azt hiszem, [színészi] karrierje önmagáért beszél.

– jelentette ki sommásan Debra Winger a pop királynőjéről, aki egyébként ma ünnepli a 63. születésnapját.

Forrás: InterCom

 

A Micsoda csapat egy 1943-ban játszódó sportvígjáték volt, középpontjában az első női baseball csapat megszervezésével. A második világháború idején ugyanis a baseballjátékosok bevonultak a hadseregbe, és amíg a fronton harcoltak, az otthon maradottak hiányolták a meccseket. Kézenfekvő volt tehát az ötlet, hogy ha nincsenek férfiak az amerikai nagyvárosokban, akkor a nőkből kell baseball csapatokat verbuválni. Tavaly a film ismét bekerült a hírekbe, amikor bejelentették, hogy az Amazon Studios és a Sony Pictures Television tévés rebootot szeretne a Micsoda csapatból. Az egyik főszereplő ráadásul az a Rosie O'Donnell lenne, aki az eredeti filmben szerepelt. (via EW.com)