Denzel Washington nem eshet szerelembe

A Védelmező 3-ban eredetileg lett volna egy romantikus szál.

Utoljára tér vissza Denzel Washington az önbíráskodó bérgyilkos, Robert McCall szerepéhez a nemrég bemutatott A Védelmező 3-ban. A történet ezúttal egy olasz tengerparti kisvárosban játszódik, ahol a maffia vegzálja a lakosságot, és McCall ezt nem nézheti tétlenül.

A film eredeti változatában volt egy szerelmi szál az özvegy McCall és az olasz pincérnő, Aminah (Gaia Scodellaro) közt, ám a tesztvetítésen olyan rosszul reagált rá a közönség, hogy végül eltávolították a végleges verzióból. A mozikban látható filmben csak annyi szerepel, hogy McCall többször beszélget a lánnyal a kávézóban, majd Aminah elhívja a férfit egy esti sétára, ahol megmutatja neki a kisváros éjszakai életét és gasztronómiáját. Ennél több azonban nem történik, végig barátok maradnak.

„A forgatókönyvben több volt ennél, de a közönség nem akarta, hogy Robert McCall szerelmes legyen - mondta a film rendezője, Antoine Fuqua – A tesztvetítésen úgy érezték, hogy ezzel elárulná a feleségét, ezért úgy döntöttünk, hogy hanyagoljuk ezt a szálat.”

Kritikánk a filmről

Denzel Washington harmadszor is bizonyítja: nem érdemes gazembernek lenni

A Védelmező 3. méltó folytatás, és a trilógia tökéletes lezárása.

Tovább

 

A korábbi két részből annyi derül ki McCall feleségéről, hogy miután a férfi megrendezte a saját halálát, hogy visszavonulhasson, együtt akartak élni, ám a nő meghalt. A férfi álmatlanul botorkált a világban, míg új célt nem talált: segíteni azokon, akiken senki sem segít.

„Azt hiszem, a közönség szereti ezt az idealizált képet Robert McCall feleségéről: ez a nő tökéletes, mivel sosem találkoztunk vele. Egy olyan személyt őriznek a nézők a fejükben, aki tökéletes volt, de már nincs többé.”

- mondta Fuqua, aki azt is megemlítette, hogy felmerült benne egy előzményfilm ötlete. McCall eredettörténete ekkor kezdte el foglalkoztatni, mikor meglátta a digitálisan megfiatalított Harrison Fordot az Indiana Jones és a sors tárcsájában.

Még több infó A Védelmezőről

9 tény, amit tuti nem tudtál A Védelmező-filmekről

Robert McCall, a nyugdíjba vonult igazságosztó eredetileg egy '80-as évekbeli tévésorozat főszereplője volt, akit a 2014-es moziváltozatban Russell Crowe játszott volna.

Tovább

 

(via NME)