DiCaprio és Scorsese már a hetedik közös filmjüket tervezik

Ez is egy nagyszabású krimi lesz, meggyilkolt indiánokkal és az első híres FBI-nyomozással.

Még be sem mutatták Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese hatodik közös filmjét, a The Irishmant, a sztárpáros máris a következő közös produkcióját tervezgeti. Az igen hosszú című Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI szokás szerint egy izgalmas krimi lesz, aminek az alapjául David Grann bestseller bűnügyi regénye és a véres valóság szolgált. A forgatást a Variety magazinnak nyilatkozó díszlettervező szerint jövő tavasszal fogják elkezdeni.

Fotó: Jamie McCarthy/WireImage/Getty

 

A film az 1920-as évek véres indiángyilkosságait mutatja majd be. Oklahomában ekkoriban az osage törzs tagjai igen vagyonos emberek voltak, miután hatalmas kiterjedésű olajmezőket tártak fel a szállásterületeik alatt. A törzs női tagjai kelendő feleségek lettek a fehér farmerek és arisztokraták körében, a történet főhőse, Mollie Brown és a testvérei is mind fehérekkel házasodtak össze. Csakhogy az olaj és a pénz teljesen elvette a férjeik eszét: titokzatos gyilkosságsorozat vette kezdetét, ami 1921 és 1925 között legalább 60 osage indián halálához vagy eltűnéséhez vezetett. A vagyonos Mollie Brown pedig hiába költött el rengeteg pénzt magánnyomozókra és ügyvédekre, a korrupciótól fuldokló vadnyugati végeken nem segítette őt sem a törvény, sem a fehér rokonság, mivel ő „csak egy indián” volt mindenki szemében. A véres gyilkosságok, a hozzájuk kapcsolódó eltűnések és korrupciógyanús esetek végül az FBI látókörébe is bekerültek – ez lett a Szövetségi Nyomozóiroda egyik legkorábbi, és legnagyobb sajtóvisszhangot kiváltó ügye.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Leonardo DiCaprio kit fog alakítani a filmben. Az viszont biztos, hogy a sztár és Scorsese gyümölcsöző munkakapcsolata a 2002-es New York bandáival kezdődött, majd még öt másik filmet is leforgattak együtt: az Aviátort, A téglát, Viharszigetet, A Wall Street farkasát, a The Irishman pedig 2019-ben kerül majd be a Netflix kínálatába. A legutóbbi hírek szerint a Killers of the Flower Moon után még egy sorozatgyilkosos krimit is összehoznak majd, The Devil in the White City címmel. (via Consequenceofsound.net)