Eddie Murphy elárulta, hogy miért hagyta abba a filmezést

A színész a 2010-es évek elején vonult önkéntes színészi karanténba.

A legendás komikus Marc Maron podcastjában volt vendég új filmje, az Amerikába jöttem 2. kapcsán, és elárulta, hogy miért tűnt el egy időre a filmekből a 2010-es évek elején. A korábban Hollywood A-listás színészei közé sorolt Murphy 2013 és 2018 között mindössze egy filmben, a Mr. Church-ben szerepelt.

A podcastben elmondta, hogy az önkéntes „színészi karantén” oka mindössze annyi, hogy elégedetlen volt a filmjei minőségével. Vagy, ahogy ő mondja:

Szar filmeket csináltam. Úgy voltam vele, ez így már nem olyan szórakoztató. Sorra kaptam az Arany Málnákat.”

A Razziest, vagyis az Arany Málnát az év legrosszabb filmjei és színészei kapják, Murphy pedig az ideiglenes visszavonulása előtt 9 alkalommal volt jelölt, olyan remekművekért, mint a Norbit, a Pluto Nash - Hold volt, hol nem volt... és Az üresfejű, és háromszor meg is kapta az „elismerést.” 2010-ben őt választották az évtized legrosszabb színészének.

Murphy számára ez volt az utolsó csepp a pohárban, és úgy döntött, tart egy kis szünetet.

Eredetileg csak egy egyéves kihagyást terveztem, de aztán hirtelen eltelt hat év, és azt vettem észre, hogy csak lógatom a lábam a kanapén, és folytathattam volna a semmittevést, de nem akartam, hogy azok a szarok legyenek az utolsó filmek, amiket a nevemhez kötnek.”

Murphy terve az volt, hogy visszatér a Saturday Night Live-ba, elkészíti A nevem Dolemite-ot és az Amerikába jöttem folytatását, és újrakezdi a stand-upot. A négy pontból három teljesült is, sőt a visszatérés olyan jól sikerült, hogy A nevem Dolemite miatt a színész megkapta az Aranya Málna-„megváltódíjat”. A stand-up karrierjét viszont a koronavírus miatt egyelőre nem tudta folytatni.

Az Amerikába jöttem 2. a pandémia miatt a mozik helyett az Amazon Prime-on debütált március 5-én. (A Port kritikája ma estétől lesz olvasható.)

via: Independent