Eddig sosem látott, szívmelengető werkvideó bukkant fel A birodalom visszavág forgatásáról

Bár Mark Hamill vívóleckéjét már láthattuk korábban, a mókás táncát és a bakikat még nem. George Lucas narrátorként külön megemlékezett a 2016 karácsonyán elhunyt Carrie Fisherről.

December 15-én az ABC csatorna Good Morning America című tévéműsorában levetítettek egy közel 7 perces werkvideót A Birodalom visszavág forgatásáról. A film idén májusban lett 40 éves, de az elmúlt évtizedek alatt semmit sem veszített a népszerűségéből – a jubileum alkalmából összevágott, korábban sosem látott bakikat és felkészülési jeleneteket is tartalmazó összeállításban többek között George Lucas, Mark Hamill, Billy Dee Williams és Anthony Daniels beszélnek arról, miért pont ez az epizód máig a legtöbb Star Wars-rajongó kedvence. A werkfilmet az ABC csatorna műsorvezetője, Clayton Sandell a Twitterén is megosztotta:

Az összeállításban többször is feltűnik a 2016-ban elhunyt Carrie Fisher. Neki nem is volt A Birodalom visszavágban olyan szabadtéri, havas tájas jelenete, mint Mark Hamillnak és Harrison Fordnak, mégis elutazott 1979-ben a Hoth bolygót helyettesítő norvégiai Finse-be, hogy végig ott lehessen a kollégáival a forgatáson (ahol ráadásul akkora hóvihar kerekedett, hogy majdnem betemette a szállodát, ahol laktak – erről is látható fotó a videóban). A werkfilmben az akkor 23 éves színésznő el is mondja:

Én csak azért vagyok itt, hogy a stáb idegeire menjek.

A 7 perces videó egyik narrátora, George Lucas szívmelengető szavakkal emlékezett meg Carrie Fisherről, valamint az általa megformált Leia hercegnőről, a Felkelők Szövetségének egyik vezetőjéről:

Carrie nagyon vicces volt, mindenkit megnevettetett. Leia hercegnőként viszont úgy tudott a vezetője lenni ezeknek a fickóknak, hogy nem tűnt szeleburdinak. Fontos része volt a karakterének, hogy ő a főnök. És bár alacsonyabb termetű volt mindenkinél, remekül megoldotta.

(via The Independent)