Életrajzi film készül a Red Hot Chili Peppers énekeséről

A produkciót Anthony Kiedis magyarul is olvasható memoárja, a Scar Tissue – Chili a sebbe alapján forgatják.

A 2004-ben megjelent könyv megfilmesítési jogait a Universal Pictures szerezte meg, de a projekt még annyira gyerekcipőben jár, hogy mindössze annyit tudni róla, hogy Kiedis producerként fog részt venni benne, Brian Grazerrel (Egy csodálatos elme, Apollo 13) és Guy Osearyvel (Alkonyat-filmek) együtt. Szóval sem azt nem lehet tudni, mikor mutatják be a Scar Tissue-t, azt meg pláne nem, hogy ki lesz a rendezője, és kik fognak szerepelni benne.

A moly.hu-n olvasható leírás szerint „a Scar Tissue Kiedis perzselően őszinte memoárja ámokfutásnak is beillő életéről. Anthony (...) tizenegy évesen Los Angelesbe költözött az apjához, aki akkoriban a hollywoodi elit legmenőbb drogdílere volt. A mindennapos tivornyákon (…) az akkor még csak tizenkét éves fiúnak is jutott bőven az apja csajaiból, illetve drogjaiból.

Forrás: Scott Dudelson / Getty Images


Rövid gyerekszínész-karriert futott be, majd miután kihullott a UCLA-ről, fejest ugrott a Los Angeles-i underground szcénába. A díványlakó, kajatolvaj, koncertekre belógó, speedet, kokaint és heroint lövő Kiedis minden éjjel kétségbeesetten kutatta az igazi nagy flasht.

Ezt végül a zenében lelte meg…”

„Volt egy időszak, amikor megbántam, hogy megírtam a könyvet, mert elég sok fájdalmat okozott. De aztán rájöttem, hogy a hosszú távú hatásai mindenképpen pozitívak voltak. Az emberek olvasták a kórházakban, börtönökben, iskolákban, és sokat adott nekik. Rádöbbentem, hogy valójában nem magamnak írtam, hanem azért, hogy megmutassam, mindegy, milyen mélyen vagy, mindenhonnan vezet út vissza,

és a végén lehet egy produktív, sikeres, boldog és érdekes életed”

– nyilatkozta az énekes még 2016-ban a The Sunnak a memoárjáról.


(via NME)

 

Egy másik zenei témájú életrajzi film is várható

Film készül Scatman Johnról

A Balfékek, A Goldberg család és a Direkt terápia alkotói által jegyzett életrajzi moziból megismerhetjük a dadogós rapper bántalmazással és zaklatással súlyosbított gyerekkorát, és azt is, hogyan vált világszenzációvá már az ötvenes éveiben, nagyjából egy nap alatt.

Tovább