Elképesztően izgalmas dolog derült ki két Tarantino-filmről

Gondoltátok volna, hogy rejtett kapcsolat van a Volt egyszer egy… Hollywood és a Django elszabadul között?

A rajongók és a szakemberek is évek óta vadásszák az összefüggéseket QT mozis univerzumában – hiszen rengeteg van, onnan kezdve, hogy néhány márka (Big Kahuna Burger, Red Apple Cigarettes) több filmjében is felbukkan, egészen odáig, hogy több, más filmbeli karakternek köze van egymáshoz (Pete Hicox, Tim Roth karaktere az Aljas nyolcasból például a Michael Fassbender által a Becstelen brigantykban alakított Archie Hicox valamely felmenője).

Létezik azonban ezenkívül egy sokkal átfogóbb és izgalmasabb összefüggés is, amiről maga Tarantino is mesélt már. „Van a valóságos univerzum, amiben alapból élnek a karakterek. De van egy filmbeli mozis univerzum. Szóval az Alkonyattól pirkadatig és a Kill Bill ebben a speciális mozis univerzumban játszódik.

Tehát ha a Kutyaszorítóban vagy a Ponyvaregény karakterei elmennek a moziba, akkor a Kill Billt fogják megnézni.

Vagy épp az Alkonyattól pirkadatigot fogják megnézni” – magyarázta pár éve a mester.

Jó példa minderre a Ponyvaregény azon jelenete, amelyben Mia Wallace egy tévés pilot epizódról mesél, amiben játszott, majd ismerteti a tartalmát egy női titkosügynökcsapatról és saját karakteréről, aki nagyon jól bánik a késekkel – a nő tehát minden bizonnyal a Kill Billben szerepelt, ami így tulajdonképpen egy film a filmben.

Eddig a rajongók azt hitték, hogy a Django elszabadul a Tarantino-filmek valóságos univerzumában játszódik, de néhány Reddit felhasználó felvetette a lehetőségét, miszerint a 2012-es western is egy ilyen film a filmben lehet, méghozzá egy olyan, amiben a Volt egyszer egy… Hollywood főhőse, Rick Dalton alakítja Calvin Candie-t, hiszen hasonló figura, mint a Lancer-beli gonosz, akit a Volt egyszer egy… filmforgatásos jelenetében eljátszott, és simán lehet, hogy utána ráállt ezekre a gonosz figurákra.


A Django elszabadul tehát egyike a tavalyi filmben felsorolt és egy-egy bejátszás erejéig be is mutatott Dalton-munkák sorának (ide tartozik a Lanceren kívül az Operazione Dyn-o-mite! vagy a The Fourteen Fists of McCluskey). S ha mindez még nem lenne elég, egy másik teória szerint a The Fourteen Fists of McCluskey-t azok az események inspirálták, amelyeket a valóságos QT univerzumba tartozó Becstelen brigantykban láthattunk.


(via Independent)