Elképesztően látványos és akciódús trailer jött ki a Magyarországon forgatott Dűnéhez!

Hans Zimmer hihetetlenül hangulatos filmzenét komponált minden idők leghíresebb sivatagi családi viszályához!

2020-ban gyönyörű karácsonya lesz a sci-fi rajongóknak: december 18-án kerül mozikba az idei év legjobban várt filmje, a részben magyarországi helyszíneken forgatott Dűne (amit ráadásul idehaza már egy nappal korábban, 17-én megnézhetünk)! A grandiózus Frank Herbert-adaptációhoz kedden már kijött egy kis mozgóképes kedvcsináló, amelyben a főszereplők arcának felvillantása után a Paul Atreidest alakító Timothée Chalamet bámul búsan a messzeségbe, miközben Hans Zimmer hihetetlenül hangulatos filmzenéje dübörög aláfestésként a háttérben:

A videóban Chalamet a történetbéli Bene Gesserit boszorkányrend híres félelem elleni litániáját szavalja (Paul anyja, Lady Jessica ugyanis ennek az elmemanipuláló szektának tagja):

 A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel és hagyom, hogy áthaladjon fölöttem. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Ezzel párhuzamosan kijött kedden egy olyan teaser is, ami Paul monológja után egyenként bemutatja a karaktereket (igazából persze ez nem más, mint a kedvcsináló videók egybefűzött verziója). Láthatjuk benne Paul mellett az anyját, Lady Jessicát (Rebecca Ferguson), Paul apját, Leto Atreides herceget (Oscar Isaac), Gurney Hallecket, az Atreidesek kard-és harcmesterét (Josh Brolin), Duncan Idahót, az Atreides-ház hűséges tanácsadóját (Jason Momoa), Paul szeretőjét, a sivatagos Arrakis bolygó fremen őslakosai közé tartozó Chanit (akit az énekes-színésznő Zendaya alakít), a gonosz Harkonnen báró elvetemült orvosát, Dr. Yueh-t (Chen Chang), a fremenek egyik vezérét, Stilgart (Javier Bardem) valamint a fremenekkel jó barátságot ápoló bolygókutatót, Liet-Kynest (ő az eredeti történetben férfi volt, a Lynch-féle Dűnében Max von Sydow játszotta, most viszont Sharon Duncan-Brewster kapta meg a szerepet). Íme:

Ez pedig itt a várva várt, végleges trailer, ami mostanra már felrobbantotta az internetet! Érdekessége, hogy a hihetetlen látványvilág és a feszültséggel teli akciózás (te jó ég, az a Shai-Hulud mekkora már az előzetes végén!) kísérőzenéjének stílszerűen a Pink Floyd Eclipse című dalát hangszerelték át a készítők, ami az 1973-as The Dark Side of the Moon című albumon jelent meg:

A Dűne rendezője, Denis Villeneuve egyébként szinte már hazajár Magyarországra: korábban ugyanis a Szárnyas fejvadász 2049-et is nálunk forgatta. Reméljük, kasszasiker esetén a Dűne megannyi folytatását is filmre viszi, és a stábot ismét ide fogja hozni! (via The Independent)