Előzetest kapott a sztárokkal teli Dungeons and Dragons-film

Jövő márciusban lesz a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület bemutatója, és most megérkezett a várva várt első előzetes is.

A világ első szerepjátékát Jonathan Goldstein és John Francis Daley adaptálták vászonra olyan színészek főszereplésével, mint Chris Pine, Michelle Rodriguez, Justice Smith, Sophia Lillis, a Bridgerton sztárja, Rege-Jean Page, a főgonoszt pedig Hugh Grant alakítja.

A trailerben Pine bárdként, Rodriguez barbárként, Justice Smith varázslóként és Lillis mint druida tűnik fel, egy tolvajbandát alakítanak, akik megpróbálnak helyrehozni egy hibát, amely egy nagy gonoszt szabadított a földjükre. Mindenféle fantasztikus lényekkel találkoznak - és a Rege-Jean Page által alakított paladinnal, aki (látszólag) csatlakozik a küldetésükhöz.

Az előzetes világpremierje a San Diego-i Comic-Conon volt a főszereplők jelenlétében. John Francis Daley író-rendező elmondta, hogy a filmben több tucat szörny és lény, illetve rengeteg varázslat szerepel. A film készítői a Wizards of the Coast játékkiadóval dolgoztak együtt, hogy a sztori minden részlete stimmeljen.

 

 

Ahogy az a hasonló adaptációknál lenni szokott, a megjelent sztároknak számot kellett adniuk arról, mennyire ismerik az eredeti játékot.

"Nem voltam nagy D&D-rajongó, de a 13 éves unokaöcsém nagy játékos" - mondta Pine, aki Edgint alakítja a filmben. Szerinte a film "nyitottnak, könnyednek és vidámnak érződik".

Michelle Rodriguez viszont fiatalon maga is játszott, a film vissza is idézte benne azt az időszakot, amikor gyerekként a pincében hülyéskedett a barátaival. Szerinte a szerepjátékok fantasztikusak, és több embernek kellene játszania.

Gyakorlatilag Eddie Munsonként nőttem fel"

– mondta erre Page, utalva a "Stranger Things" 4. évadának D&D-rajongó karakterére. A Bridgerton sztárja azt is elmesélte, hogy komoly edzéseknek kellett alávetnie magát a film érdekében, beleértve a testtartás- és kardgyakorlatokat is. Hála ennek, a feneke még soha nem volt ilyen jó formában.

Sophie Lillis pedig tinédzserként annyira hardcore rajongója volt a játéknak, hogy miután új helyre költöztek a családjával, 20 percet ingázott vissza a régi középiskolájába, hogy az iskola "D&D" klubjában játszhasson.

Hugh Grant megengedett magának egy poént is, kijelentette ugyanis, hogy

Dungeon Master voltam… de az inkább S&M [szado-mazo] volt, és kevésbé D&D. Ez az angol változat."

Utána azért tisztázta, hogy tényleg játszik rendszeresen, és a rendezők valószínűleg ezért gondoltak pont rá.

Via: EW / Variety