Ez lesz a különbség a régi és az új Oroszlánkirály között

Egymás mellé tették az új verzió előzetesét és az eredeti képkockákat. Megdöbbentő az eredmény.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, kijött az első teaser Az oroszlánkirály című 1994-es klasszikus Disney-animáció CGI/élőszereplős változatához, amit jövő nyáron mutatnak be a mozik. Azt is írtuk, hogy a CGI-vel előállított Simba bébi iszonyú cuki, és hogy elég erőteljes déjà-vunk lesz az előzetest nézve, hiszen több rész is ismerős lesz a rajzfilmeredetiből.

Most egy szakmai site egészen pontosan utánajárt, hogy mi minden is lehet ismerős, azaz hogy mi a különbség a régi és az új Az oroszlánkirály között. A határozott válasz pedig a fentebb látható videó alapján az, hogy semmi.

A napfelkeltét megjelenítő képsortól és az állatcsorda vágtájától kezdve a madarak röptén és az ébredező kis Simbán át az újszülött oroszlán megjelöléséig, bemutatásáig és a hajbókoló alattvalókig minden egy az egyben, kockáról kockára az 1994-es eredetiből lett átemelve/lemásolva. A különbség csupán annyi, hogy tiszta animáció helyett a CGI mellett ezúttal élő háttérrel és részben élő állatokkal dolgoztak.

Az új Az oroszlánkirályt egyébként ugyanaz a Jon Favreau rendezi, akinek a Disney A dzsungel könyve élőszereplős remake-jét is köszönheti. A CGI-állatok hangját pedig olyan sztárok kölcsönzik, mint Donald Glover, Beyoncé, James Earl Jones vagy Seth Rogen.


(via Independent)