Ezek a legtöbbször visszatekert jelenetek

Néha valami furát, érdekeset vagy épp izgalmasat látunk egy-egy filmben, és muszáj visszatekerni, hogy alaposabban megnézzük. Ismerős az érzés? Hét olyan példát gyűjtöttünk össze, amikor sokan mások is így éreztek.

A Zootropolis bandái

Van a rajzfilmben egy rész, amikor az egyik karakter az iPodjára pillant, így megleshetjük, mit is hallgatnak az állatváros lakói. Teljesen kitalált bandák helyett azonban létező zenekarokat, igazi előadókat neveztek át állattá. A következő nevek állnak a kijelzőn: Fleetwood YakFur Fighters, Gazelle, Guns 'n Rodents, Hyena Gomez, Kanine West és Mick Jaguar.

Jessica Rabbit nem hord bugyit?

Fura hely ez a világ: Roger nyúl rajzolt felesége a mai napig szexszimbólum. Szemfüles rajongói kiszúrtak a filmben három képkockát, amelyeken úgy tűnik, az eltúlzottan telt idomú nyúlné nem visel bugyit. Abban a jelenetben, amikor Benny, a rajzfilmtaxi gyanútlanul belehajt a Doom bíró által az útra öntött Löttybe, Eddie Valiant és Jessica kiesnek az autóból, a firkanő ruhája fellebben, és a bizonyos három képkockán beláthatunk a lábai közé, ami bizony bőrszínű. Hogy véletlen volt, vagy az animátorok pajzán tréfája, nem tudni, ami bizonyos, hogy a Roger nyúl a pácban DVD-kiadására tisztességesen felöltöztették Jessicát.



SPOILERFIGYELMEZTETÉS: Aki nem látta A ház az erdő mélyént, ugorja át ezt a tételt!

 

A Ház az erdő mélyén fináléja

Aki látta, soha nem felejti el, hiszen ez a kezdetben szándékoltan közhelyes horror félóránként nagyot fordul, hogy aztán a vége valami olyan őrület legyen, amit nem lehet elégszer megnézni. Ami azt illeti, nem is árt újranézni, hiszen a finálé mészárlása során alig van lehetőségünk kigyönyörködni magunkat a temérdek rút fajzatban. Ráadásul gondosan megnézve számos szellemes utalást is találhatunk más horrorfilmekre.



E.T. a Baljós árnyakban

Több easter egget, azaz kikacsintást is eldugtak a Skywalker-saga kronológiailag első részében, köztük E.T.-t, a földönkívülit, méghozzá rögtön hármat is, a Köztársaság Szenátusának tagjaiként. Steven Spielberg az E.T.-ben szerepeltette Yodát, George Lucas pedig a Baljós árnyakban viszonozta a baráti gesztust, és ennek köszönhetően a hosszú nyakú, totyogó lények rögvest bele is kerültek a Star Wars kánonjába. A messzi-messzi galaxisban a fajt asogian néven ismerik, szülőbolygójuk a Brodo Asogi, azaz a Zöld Bolygó – ugyanaz, ami Spielberg filmjének folytatásregényében, William Kotzwinkle E. ​T. – A Zöld Bolygó könyve című történetében is szerepel.



Cselesen elrejtett kamera a Mátrixban

A Mátrix egyik rafinált bakiját maguk a Wachowski testvérek osztották meg: egyszerűen képtelenek voltak úgy felvenni az ajtógombon tükröződő Neo és Morpheus alakját, hogy ne látszódjon a kamera. Jobb híján barkácsmegoldást választottak: leterítették valamivel a kamerát, de úgy, hogy a takaró egybeolvadjon Morpheus ruhájával. Valószínűleg nem sok embernek tűnt fel a csalás, de miután leleplezték a trükköt, a képsorokat újranézve jót mulathatunk a rendezők és az operatőr furmányos zsenialitásán.



A fel-felvillanó Tyler Durden

David Fincher a Harcosok klubjában egy-két képkocka erejéig több alkalommal is felvillant oda nem illő dolgokat (például egy hatalmas péniszt), és a nagy fordulat előtt a Brad Pitt által megformált karakter is felbukkan egy szempillantásnyi időre, a legváratlanabb helyeken. Mindez olyan gyorsan történik, hogy ha épp pislogunk, észre sem vesszük, mert alighogy megjelenik, már el is tűnik. És talán ha meg is látjuk, akkor sem fogjuk fel, mi volt az, de beleeszi magát az agyunkba, hogy valami bizony nagyon nem stimmel. (Szaknyelven ezt hívják szubliminális üzenetnek.)



Egy emlékezetes pénisz

A nők kizárólagos meztelenkedése már a múlté, a férfiak is nekivetkőznek, és a 90-es évek férfis*ggei után (emlékezzünk csak a Haláli fegyverre, amelyben Emilio Estevez csupaszon slattyog elő, csak hogy legyen egy funkciótlan férfis*gg a filmben) immár elölről is megmutatják magukat. Így történt a Netflix Vágyak/Valóság című sorozatában is, amelynek az egyik jelenetében a kamera ráérősen elidőzött a zuhany alól kilépő Adam Demos hímtagján. A Netflix adatai szerint ez év szeptemberében több mint 20 millióan tekerték vissza ezt a péniszt (azóta valószínűleg jócskán megnőtt ez a szám), és sokan eltöprengtek azon is, hogy igazi-e, netán csak egy igen jól sikerült műfallosz.

(Forrás: Herald Weekly)

 

A SZESSÖN legújabb részében kiderül, mennyire van a vérében Lady Szomjasnak a kubai ritmus és a latin lüktetés.