Ezekben a filmekben úgy izzadnak, mint a ló

Mi történik velünk most, ha kimerészkedünk az utcára? Izzadunk, dől rólunk a víz, és borzalmas az egész. Mutatjuk mozgóképes sorstársainkat!

Top Gun

Végig a filmben, de kiváltképp az akciódús fináléban mindenki veszettül izzad: a vadászpilóták gépük kis kabinjában, az anyahajó belsejében üldögélők pedig annyira verejtékeznek, hogy félő, menten megfőnek.

A tengerparti fövenyen rendezett bohóckodás során meg az izmos férfitestek csillognak a napon.

 

Ragadozó

A nyolcvanas években készült minden tisztességes akciófilmben literszámra izzadtak a szereplők, hiszen az izomkolosszusok még zsiványabban néznek ki, ha csatakosak az izzadságtól, hiszen úgy jobban csillog a muszkli. A Ragadozó helyszínének, a fülledt, párás dél-amerikai dzsungelnek azonban a cselekményben is szerepe van, hiszen a predátorok elviselhetetlen melegben szeretnek vadászgatni. A franchise mindegyik részében tisztességesen megizzadnak a szereplők, és nem csak azért, mert az életükért futnak. 

 

A végső megoldás: Halál

Kohó, fülledt alagutak, forróság – persze, hogy mindenki csatakos és szutykos a Fiorina börtöntelepén.

Képzeljük el, milyen büdös lehet ott!

Aztán egy acsarkodó szörnyeteg megjelenése csak még jobban megizzasztja az embert, különösen, hogy belehajol az ember képébe, mint ahogy azt szegény Ripley-vel tette.

 

Flashdance

Nyilván az intenzív mozgás hatására kialakul izzadság azért kellemesebb a hőségben pácolódásnál, de most a verejték a lényeg, arra koncentrálunk a listán.

És tánc közben aztán csak úgy dől a víz!

 

Összeomlás

Joel Schumacher tökéletes remekműve rögtön Michael Douglas izzadó arcával kezdődik: a film kiindulópontja, hogy a sokáig csak D-Fens-nek nevezett fickó a dugóban ül, és elviselhetetlen a kánikula, így hőguta kerülgeti az amúgy sem stabil elmeállapotú polgárt.

Mit lehet ilyenkor tenni? Bekattanni.

 

Die Hard

Bruce Willisnek sokáig védjegysze volt a teleizzadt, előbb csak foltos, majd a kosztól megfeketedett atlétatrikó.

De hát megizzad az ember, ha egy toronyházban ugrabugrál, terroristákra vadászva.

 

Rocky

A bokszfilmekben a látvány szerves része az izzadság: nagyon jól mutat, amikor a bunyósok csépelik egymást,

és a reflektorok fényében szertespriccelnek a verejtékcseppek.

Itt a Rocky csak egy példa, bármelyik bokszfilmet választhattuk volna.

 

Kánikulai délután

Már a cím is jelzi, hogy a filmben meg lehet dögleni, annyira meleg van. Al Pacino rokonszenves bankrablója gyorsan le is akarja zavarni a bevételszerzést,

csakhogy egészen máshogy alakulnak a dolgok – és izzadhat tovább a fülledt bankfiókban.

 

A Jó, a Rossz és a Csúf

Kevés kivétellel (például Sergio Corbucci A halál csöndje című remekműve, ami télen játszódik) a spagettiwesternekben mindenki kézzel tépi a csirkét, úgy zabál, hogy nyakig zsíros,

iszonyatosan mocskos és folyton izzad.