Ezért akarta visszadobni Julia Roberts a Sztárom a párom főszerepét

Kényelmetlenül érezte magát a brit könyvesbolti eladóba beleszerető hollywoodi sztár bőrében. A ráadott ruhákat annyira utálta, hogy inkább kicserélte a sajátjaira!

Julia Roberts a Sztárom a párom forgatókönyvírójával, Richard Curtisszel adott közös interjút a brit Vogue-nak, ahol töredelmesen bevallotta: majdnem visszautasította Anna Scott szerepét, mert „kényelmetlenül érezte magát” a brit könyvesbolti eladóba beleszerető hollywoodi sztár bőrében.

Az egyik legnehezebb dolog, amit valaha is meg kellett tennem, az a te filmed volt, egy híres színésznő eljátszása. Annyira kényelmetlenül éreztem magam! Már annyiszor elmeséltem ezt, de majdnem úgy alakult, hogy nem vállaltam el a szerepet, mert egyszerűen... Ó, egyszerűen annyira kínosnak tűnt. Nem tudtam, hogyan kell eljátszani egy ilyen személyt.

 

Julia Roberts és Richard Curtis a 2019-es The Red Nose Day jótékonysági eseményen (forrás: Chris Haston/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images)

 

Az Oscar-díjas színésznő ezután azt is elmesélte, hogy „kifejezetten utálta”, amikor a forgatáson „híres filmsztárnak kellett beöltöznie”, és pont emiatt alakult úgy, hogy a ruhák, amiket végül a híres „Ez a lány is én vagyok...”-jelenethez vett fel, a saját aznap hordott ruhadarabjai voltak.

A sofőrömet, a drága Tommyt küldtem vissza aznap reggel a lakásomba. Azt mondtam neki: »Menj be a hálószobámba, és hozd ezt, ezt és ezt a szekrényemből!« És a saját flipflopomban voltam, meg az aranyos kis kék bársonyszoknyámban, meg a saját pólómban és a kardigánomban... Nagyszerű jelenet lett.

 

(via Independent & Hollywood Reporter)