Ezért szerepelt Bruce Willis a pályája végén egy csomó vacak filmben

A sztár karrierje 2014-től masszív zuhanásba kezdett, de most megvan a válasz, hogy miért vállalt olyan sok szerepet, igazából szinte mindegy, miben.

A kilencvenes évek akciófilmjeinek sztárja, Bruce Willis nem éppen fényesen zárta le karrierjét: az utolsó években töménytelen mennyiségű, kétes minőségű filmben szerepelt.

2014 és 2022 között összesen 41 filmhez adta a nevét,

amik közt voltak olyanok, mint a Sin City: Ölni tudnál érte vagy az Üveg, de a legtöbb címet szinte fel se tudjuk idézni – és valljuk be, nem is érdemes. Hogy mindezt miért tette Willis, akinek a neve korábban egyfajta minőséget jelentett, arra több verzió is született akkoriban: egyesek a könnyű pénzkeresetet, mások a szakma iránti teljes érdektelenséget vélték látni ebben. Aztán 2022 márciusában nagyot fordult a színész megítélése.

Forrás: 20th Century-Fox/Getty Images

 

Ekkor jelentette be ugyanis a családja, hogy Bruce Willis-nél afáziát diagnosztizáltak. Az Arany Málna-díj már egy külön kategóriát is létrehozott „Bruce Willis legrosszabb teljesítménye” néven, de a hír hallatán ezt azonnal visszavonták, és így már érthetővé váltak azok pletykák, miszerint

a színésznek fülesen keresztül kellett súgni a szöveget a forgatás közben.

És az is érthetővé vált, hogy miért tud nehezen kommunikálni, és miért feledékeny. Hiszen ez kontextus nélkül úgy hangzik, mintha Willis felkészületlen és hanyag lett volna. De akkor miért vállalt ennyi szerepet?

Ez is érdekelhet

Így lett Bruce Willis a Zs-kategória sztárja

Hogyan jutott el a 90-es évek egyik legnagyobb húzóneve a videóra készülő fércművekig?

Tovább

 

A válasz pont abban rejlik, hogy Willis nem egy bukott A-listás színész, hanem egy olyan színész, aki egészen addig akart az lenni, amíg lehetősége volt rá. És mivel tudta, hogy már nem lesz sokáig lehetősége, igyekezett mindent kihozni abból az időszakból, amíg szerepelni tud.

Ez nem könnyű pénzkereseti lehetőség volt számára, hanem az utolsó lehetőség arra, hogy pénzt keressen,

így mindent kihajtott magából, hiszen egy színészt akkor fizetnek, ha játszik. Utána már csak a tartalék marad.

 

(via FarOut)