Ezért utasította vissza Liam Neeson James Bond szerepét

Pedig ha elvállalja, talán most meg tudta volna védeni magát egy talkshow-ban, ahol nem igazán bírta egyszerre öt nő rohamát.

A veterán színész mostanában több talkshow-fellépést is elvállalt, hogy nemrég bemutatott filmjét, a Marlowe-t promotálja. Az egyik ilyen meghívás a The View című műsortól érkezett, amelyben a sztárt egyszerre öt nő, köztük például Joy Behar komika vagy Whoopi Goldberg kérdezgette a klasszikus hard boiled detektívregény adaptációjáról.


A szó azonban csakhamar a Valentin-napra terelődött (a filmnek ugyanis február 15-én volt a premierje), és valahogy oda lyukadtak ki, hogy Behar teljesen bele van zúgva Neesonba, és a műsor szerkesztői készítettek is egy kis összeállítást azokról a mozzanatokról, amikor a múltban a műsorvezető kimondta a színész nevét.

Az Elrabolva-filmek sztárja később egy interjúban bevallotta, hogy

nagyon kellemetlennek érezte a szituációt

– főleg azért, mert az ő megjelenése előtt még az amerikai fegyverviselési törvényről volt szó, és azt hitte, ő is ehhez a beszélgetéshez csatlakozhat. Ugyanebben az interjúban Neeson azt is elárulta, hogy annak idején miért nem fogadta el James Bond szerepét, akit az 1995-ös Aranyszemben formálhatott volna meg.

A színész és felesége 2005-ben. Forrás: Randy Runner / WireImage / Getty Images


Mint kiderült, a színésznek szintén színész felesége, a 2009-ben egy tragikus síbalesetben elhunyt Natasha Richardson tiltotta meg, hogy magára öltse a 007-es híres szmokingját. Az akkor még csak menyasszony Richardson ugyanis ultimátumot adott vőlegényének, miszerint ha eljátssza Bondot, nem lesz esküvő. Neeson utólag arra tippel, hogy a néhai színésznő a Bond-lányokkal való bánásmód, azaz a 007-es mozik káros nőképe miatt nem akarta, hogy későbbi férje részt vegyen a produkcióban.


(via Independent, Deadline)


Nyitókép forrása: Danny Martindale / WireImage / Getty Images.