Ezt a filmet tartja Matt Damon élete legrosszabbjának

A színész a legrosszabb filmjének tartja A Nagy Falat, és a lánya nem engedi, hogy megfeledkezzen róla.

Kevés olyan hollywoodi – vagy bármilyen színész – létezik, aki maradéktalanul büszke tud lenni minden produkciójára. A kínos fiaskókat jó esetben el tudja felejteni a színész – kivéve, ha a saját lányai emlékeztetik rá állandóan.

Matt Damon még a Mac Maron-féle WTF Podcast vendégeként árulta el, melyik az általa is legrosszabbnak tartott filmje, és hogy miért nem tud még mindig szabadulni tőle.

Ez A Nagy Fal, a valaha készült legdrágább kínai hőseposz, amelyben Damon egy olyan ír kalandort alakít, aki társaival, köztük a portugál Pedro Tovarral (Pedro Pascal) Kínába igyekeznek, hogy megkaparintsák a legendás Fekete Por (azaz a lőpor) titkát, ami gazdaggá tehetné őket. Még mielőtt eljutnának a határt jelentő Nagy Falhoz, titokzatos szörny támad rájuk. Túlélik a támadást, és segítenek a helyieknek megvédeni a Nagy Falat a szörnyektől.

Damon a podcastban elmondta, hogy azért akarta megcsinálni a filmet, mert rajongott Zhang Yimou rendezőért, de elég hamar rájött, hogy nem lesz jó élmény, miután a forgatáson jelzett valami problémát, amire az a válasz jött a tolmácson keresztül, hogy

a rendező egyetért veled, de mivel ez egy hollywoodi film…"

A színész azt hitte, olyan kaliberű filmre szerződik, mint az Arábiai Lawrence vagy a Farkasokkal táncoló, és ekkor esett le neki, hogy nem “igazi” kínai produkciót, hanem olyan filmet fognak készíteni, amilyet a hollywoodi stúdió vezetői látni akarnak.

Damon félelmei jogosnak bizonyultak, A Nagy Fal nem kapott túl jó kritikákat, és nehezen hozott elég pénzt ahhoz, hogy igazolja az óriási költségvetését. A színész legkeményebb kritikusa az egyik lánya, aki nem hajlandó a filmet a teljes nevén nevezni.

„Egyszer azt kérdezte tőlem, hogy emlékszem-e A fal című filmemre. Mire mondom neki, hogy annak az a címe, hogy A Nagy Fal. Erre ő:

»de Apa, semmi nagyszerű nem volt benne«”

– mesélte Damon, aki azért nem haragszik a lányára, mondván „Szeretem, hogy mindig tesz róla, hogy ne szálljak el.”

Más kérdés, hogy a színész egyik lánya (nem tudni, melyik a négyből) a Good Will Huntingot sem hajlandó megnézni. Minderről a színész a CBS This Morning című reggeli műsorában mesélt még 2021-ben, ahol elmondta: a (vélhetően kamasz)lány azért nem akarja megnézni a filmet, mert fél, hogy hátha jó.

Egyszerűen csak nem akar olyan filmben látni, amiről azt gondolja, jó lehetek benne. Hiszen szereti azt közvetíteni felém, hogy le se sza*ja a fejemet.”

Hogy melyik lány szemtelenkedik Damonnal, azt ebben a cikkben próbáltuk kinyomozni.

via: Unilad