Felsőtestként kezdte, komoly színész lett - Matthew McConaughey

49 éves a szépfiúból komoly színésszé érett Matthew McConaughey. Összeszedtünk róla néhány érdekességet, és azt is eláruljuk, hogyan kell helyesen kiejteni a nevét.

  • Első munkahelyén a texasi Longview Oak View Country Clubban a golfpályáján gereblyézte a homokcsapdákat. Rendre hajnali háromkor kezdett, és olykor le kellett lőnie a pázsitot feldúló, táplálék után ásó tatukat.
  • McConaughey szüleinek kapcsolata meglehetősen viharos volt: kétszer váltak el egymástól, és háromszor házasodtak. "Nagy Jim" McConaughey szex közben halt meg, megállt a szíve. Híres fia egyszer azt nyilatkozta, hogy éppen így akart  meghalni: "Már 20 évvel korábban megjósolta, mielőtt megtörtént."
  • Noha tősgyökeres texasi, a Washington Redskins futball csapatnak szurkol, méghozzá különös okból: kedvenc étele a hamburger, és a csapatban 1965 és 1978 között játszott egy Chris Hanburger nevű hátvéd.
  • Első nagyjátékfilmje a Richard Linklater rendezte Tökéletlen idők volt (napi 325 dollárért), majd Tobe Hooper klasszikusának gagyi folytatásában, A texasi láncfűrészes gyilkos visszatérben játszotta Bőrpofa egyik zakkant családtagját, méghozzá a fiatal Renée Zellweger oldalán.

  • 2008-ban a New York Daily Times hasábjain számoltak be róla, hogy McConaughey Nicaraguában bulizott, és elveszítette a flip-flop papucsát. A cikk szerint a színész jutalmat ajánlott fel a papucs becsületes megtalálójának.
  • Többször is kijelentette, hogy saját maga a legjobb barátja.
  • 1999-ben csendháborításért letartóztatták: austini otthonában üldögélt meztelenül és bongón dobolgatott. Szenvedélye az ütőhangszerek iránt mit sem változott, ahogy az sem, hogy meztelenül verje azokat, de már becsukja előtte az ablakokat.

  • Miután egy ideig szinte csak romantikus filmekben láthattuk, amelyekben rendre nem kellett mást csinálnia, csak félmeztelenül pózolni (Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt, Anyám nyakán és hasonlók) elhatározta, hogy tudatosan más irányba tereli a karrierjét.  Másfél évre eltűnt, majd Az igazság árában bizonyította be, hogy tulajdonképpen hihetetlenül jó színész. Majd jött a Gyilkos Joe, a rövidke, ám zseniális jelenése A Wall Street farkasában, A törvény nevében és az alakításáért Oscarral jutalmazott Mielőtt meghaltam.
  • Végül: az alábbi rövidke videóból megtudhatjuk, hogyan kell helyesen kiejteni a nevét.

Források: Thrillist, Fame10)